Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Union Saint Gilloise

10 november, 2017

De start van de tweede periode. Een nieuwe kans die we kunnen grijpen. Zaterdag komt het zwarte Brusselse beest Union Saint Gilloise voor de tweede keer dit seizoen op bezoek in ’t Kuipje. We vergeten de 0 op 6 en gaan nu vol voor de overwinning. Afspraak om 20.30 uur.

UNION SAINT GILLOISE

Union eindigde de eerste periode net boven Westerlo met 14 punten. Ze konden 4 keer winnen. Twee van die overwinningen waren tegen Westerlo. Bij beide wedstrijden leken onze Kemphanen een collectieve off-day te hebben. Een ploeg die ons echt niet ligt dus. Laten we hopen dat onze geel-blauwen hun klauwen nu grondig gescherpt hebben en voluit hun zinnen op een revanche zullen zetten.

Oppassen voor Julien Vercauteren. Hij deed dit seizoen al 6 keer het net trillen. Hun laatste wedstrijd verloren ze met 0-3 tegen een ijzersterk Beerschot Wilrijk. Hierdoor gingen de Mannekens aan de haal met de eerste periodetitel.

In die laatste wedstrijd koos Marc Grosjean voor de volgende opstelling: Kudimbana, Mboko, Neels, Peyre, Perdicizzi, Da Silva, Morren, Vercauteren (64’ Fixelles), Tabekou, Luvumbu, Ferber (72’ Diallo).

Doelman Nicaise Kudimbana heeft een oproepingsbrief van de nationale ploeg in de bus gekregen. Gertjan Marten viel tijdens de opwarming tegen Beerschot uit met een kleine blessure. Ook Kis, Bertjens en El Banouhi zijn nog onzeker.

KVC WESTERLO

Als het tegenzit dan zit het ook echt tegen. Nog zo’n aspect van de wet van Murphy. Hoeveel punten gingen er al onverdiend verloren? Hoeveel onterechte beslissingen van de wedstrijdleiders moesten de Kemphanen lijdzaam ondergaan? Hoeveel ballen gingen er net niet in, raakten doelhout of werden in extremis afgeblokt? Brute pech, maar we kunnen er niets aan veranderen. Een nieuwe periode. We starten terug van nul.

De Kemphanen eindigde in de eerste periode op de zevende plaats met 12 punten. Trainer Pelic heeft zijn troepen op scherp gezet. Tijd dat het geluk nu eens aan onze kant ligt. Tijd om goals te scoren. Tijd om punten te halen. Laten we daar zaterdag mee beginnen.

Junior Oto’o heeft interlandverplichtingen met Gabon. Benji De Ceulaer revalideert verder van zijn schouderblessure. Jens Naessens valt met enkele kwaaltjes uit. Ismail H’Maidat is ziek. 

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Ken Vermeiren Assistent-scheidsrechters zijn Pieter Becquet, Kristof Borms en Jasper Vergoote. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #WESUSG.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Jaeken, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Goor, Lokando, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Peffer

GESCHIEDENIS          

Slechts twee keer kwam Union op bezoek in ’t Kuipje. Éen keer konden we winnen, maar we verloren ook één wedstrijd.

01.02.97   WES - USG 1-0  41’ Van De Weyer 1-0.

04.10.17   WES – USG 0-3  30’ Bertjens 0-1, 51’ Christensen mist penalty, 57’ Tabekou 0-2, 63’ Vercauteren 0-3.

TICKETINFO

Er zijn nog ruim voldoende tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, zowel zit- als staanplaatsen en sfeervak G. Je kan doorlopend online tickets aankopen via https://westerlo.tickethour.be/l2024.

De loketten openen zaterdag om 19.00 uur.