Nieuws

Cercle Brugge - KVC Westerlo 3-1

6 november, 2017

Op de veertiende en laatste speeldag van de eerste periode stond ons de verre verplaatsing naar Brugge te wachten. De laatste keer dat Westerlo kon winnen op het veld van Cercle Brugge dateerde van 2014, toen werd het 1-2 in het Jan Breydelstadion. Ook nu beloofde het geen makkelijke wedstrijd te worden tegen Cercle, dat nog steeds op de derde plaats staat in eerste klasse B.

De wedstrijd komt traag op gang en beide ploegen creëren relatief weinig doelgevaar. Toch zijn het de Kemphanen die in de openingsfase het dominantst zijn. Na 10 minuten is daar een eerste keer Osaguona met de kop maar de Nigeriaan kan onvoldoende kracht op de bal zetten. In de 21e minuut zien we een hoekschop voor Cercle Brugge en Jérémy Taravel knikt binnen: 1-0 tegen de gang van het spel in.

De 1-0 heeft Cercle duidelijk vertrouwen gegeven en ze komen beter in de wedstrijd. Enkele minuten later krijgt De Belder een uitgesproken kans, maar hij besluit op de paal. De druk van Cercle Brugge houdt aan. In de 35e minuut komt Tormin nog oog in oog met doelman Van Hout, maar zijn poging is te centraal.

Ook in de tweede helft zien we twee ploegen die onder hun niveau presteren. Dit resulteert in weinig creativiteit en weinig kansen. In de 60e minuut komt Gilles De Waele (ex-Cercle) het veld op en die kennen ze bij het thuispubliek blijkbaar nog, hij wordt met een applaus onthaald in het Jan Breydelstadion. Gilles De Waele wil zich duidelijk tonen tegen zijn ex-club en zorgt voor veel diepgang op de rechterflank. In de 68e minuut levert hij een prima voorzet af, Osaguona klimt boven alles en iedereen en knikt zijn derde van het seizoen tegen de netten.

Na de aansluitingstreffer komt Westerlo opnieuw beter in de wedstrijd en tonen ze meer drang naar voor. Toch is het in de 80e minuut Cercle Brugge dat voor de 2-1 zorgt: Gaspar rolt de Westelse verdediging op en levert in bij De Belder, die legt droog binnen. 5 minuten later wordt diezelfde De Belder neergetrokken in het Westelse strafschopgebied, scheidsrechter Vermeire twijfelt niet en legt de bal op de stip. Mercier zet zich achter de bal maar doelman Van Hout redt de meubelen.

Op dit moment is het erop of eronder, dus Pelic gaat voor een dubbele wissel: hij brengt Peffer en M’haidat in de ploeg voor Heymans en Christensen. Ver in de toegevoegde tijd krijgen de Kemphanen nog een vrije trap vanop een aantrekkelijke positie, ook Van Hout neemt plaats voor doel. De bal wordt echter ontzet en de tegenaanval van Cercle leidt tot de 3-1, het is Vincent die de eindcijfers vastlegt.

Tot in de 80e minuut leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar het venijn zat in de staart. Helaas sluiten we de eerste periode af met een teleurstellend resultaat. De laatste weken zitten we duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, maar volgende week staat de eerste wedstrijd van de tweede periode al op het programma. Dan nemen we het in eigen huis op tegen Union.