Nieuws

Voorbeschouwing Cercle Brugge - KVC Westerlo

3 november, 2017

De 14de en laatste speeldag in periode 1. Afsluiten in stijl dus. Na vijf wedstrijden op rij zonder winst en met maar 2 op 15 wordt het hoog tijd dat de Kemphanen nog eens uit hun sloffen schieten. Zondag zakken we op 16 uur af naar het Jan Breydelstadion van Cercle Brugge.

CERCLE BRUGGE

Het is al van de eerste speeldag geleden dat we nog tegen Cercle Brugge speelden. Iedereen herinnert zich de wedstrijd waarschijnlijk nog wel. De scheidsrechter die niet mee zat, de rode kaart van Alessandro en de late tegengoal van Mercier. Het geluk zat zeker niet aan onze kant. Nee, loslippig waren ze niet de Westelse spelers na afloop van de openingswedstrijd.

Intussen is er bij Cercle heel wat gebeurd. De club maakte een droomstart, maar zakte al snel weg in het klassement. De sportieve resultaten bleven op zich wachten. Halfweg oktober zette ze dan ook de samenwerking met José Riga stop. Diezelfde dag werd Frank Vercauteren voorgesteld als de nieuwe coach van De Vereniging. Hij nam Vincent Euvrard mee als assistent-coach. De overige leden van de technische staf bleven op post.

Voorlopig wel nog geen winst onder Vercauteren. Op Lierse werd er met 3-2 verloren en op Tubeke werden de punten gedeeld. Momenteel staat Cercle Brugge derde in het klassement met 20 punten.

Bij groen-zwart zijn er meerdere spelers out: Irvin Cardona, Gianni Bruno, Emmanuel Imorou, Jonathan Mexique en Jonathan Farias. De eerste drie zullen er tegen KVCW zeker niet bij zijn. Achter de laatste twee staat voorlopig nog een vraagteken.

De laatste wedstrijd speelde Cercle Brugge met volgend elftal: Nardi, Taravel, Palun, Lambot, Delacourt, Gaspar (Robail), Omolo, Mercier (Buyl), Tormil, Barcelos, De Belder

KVC WESTERLO

Bij de heenwedstrijd thuis tegen Cercle liep het op de valreep nog mis. Dat het niet eens allemaal hun eigen fout was, maakte de pil nog bitterder. Veel gemiste kansen. Maar ja, dat liedje kennen we ondertussen. Denk maar aan de laatste wedstrijd Westerlo – Lierse en de zeven schoten binnen het kader. En wie won er? Juist ja, Lierse met 0-1. Slechts één kans voor Lierse maar wel drie punten voor hun. Zeker niet verdiend voor de Kemphanen. Gevolg: Lierse wipte over Westerlo naar de zesde klassementsplaats.

De laatste drie wedstrijden vonden de Kemphanen overigens de weg naar het doel niet meer. We nemen dus aan dat de doelpuntenhonger groot zal zijn.

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Jordy Vermeire. Assistent-scheidsrechters zijn Christophe Battiston, Thomas Lesceux en Wesli De Cremer. Je kan de wedstrijd live volgen via de hashtag #WESCER.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Jaeken, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van den Bogaert; Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: H’Maidat, Annys, Heymans, Goor, Lokando, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Vaesen, Peffer

GESCHIEDENIS

Westel won op Jan Breydel twee keer van Cercle Brugge en speelde er ook vier keer gelijk. Toegegeven, er waren ook zeven nederlagen op 13 confrontraties bij. Nog een reden om komaf te maken met de huidige gang van zaken.

27.09.14   CER - WES      1-2    49’ Lecomte 0-1, 76’ Gounongbe penalty 0-2, 82’ Van Acker 1-2.

12.05.13   CER - WES      1-0    36’ Molenberghs rood, 71’ Schuermans owngoal 1-0.

14.01.12   CER - WES      1-3    16’ D’Haene 0-1, 41’ D’Haene 0-2, 60’ Marcao 1-2, 83’ Rudy 1-3.    

16.05.11   CER – WES      2-2    33’ Chavez 0-1, 59’ D’Haene 1-1, 67’ Iachtchouk 2-1, 89’ Annab 2-2.

05.03.11   CER – WES      0-1    64’ Dekelver 0-1.

TICKETINFO

De loketten in Cercle Brugge zullen geopend zijn vanaf 14u30. Handtassen zijn toegelaten, rugzakken niet.