Nieuws

KVC Westerlo - Lierse SK 0-1

30 oktober, 2017

Het was geleden van 2014 dat de Pallieters nog eens op bezoek kwamen in ’t Kuipje en het beloofde een spannend weerzien te worden. Beide ploegen trachtten zo snel mogelijk uit de gevarenzone te geraken en konden de drie punten daarbij goed gebruiken. Met andere woorden: een geladen Kempenderby.

Eerste helft:

Al van het begin van de wedstrijd zagen we een gretige thuisploeg met veel druk naar voor. Al in de tweede minuut krijgt Annys een goede mogelijkheid na een scherp aangesneden voorzet van Christenssen vanop rechts. Niet veel later verovert diezelfde Annys de bal rond de 16 meter en neemt hem meteen op de volley,  de dwarsligger brengt redding voor de Lierenaren.

Plots is daar Lierse: voorzet vanop links, Van Hout gaat onder de bal door en Yagan hoeft maar binnen te tikken, 0-1 voor Lierse na amper 10 minuten spelen.  Nog geen minuut later was daar de gelijkmaker van Osaguono met het hoofd, maar scheidsrechter Lothar D’hondt zag een duwfout en keurt het doelpunt af, een twijfelachtige beslissing. Na de 1-0 speelt Lierse in een zetel en creëren de Kemphanen nog weinig mogelijkheden. Vlak voor rust een schot van Osaguona, maar Rakovsky pakt uit met een goede redding.

Tweede helft:

De tweede helft begint met dezelfde 22 spelers die aan de aftrap verschenen. We zien een gelijkaardig spelbeeld met heel wat kansen voor de thuisploeg. Helaas resulteren deze kansen niet in doelpunten. In de 64e minuut schuift Naessens de bal net naast na een voorzet vanop rechts van Rommens. 10 minuten later is Naessens daar opnieuw met een goede actie op de rand van de 16, maar zijn schot gaat net naast. De bezoekers uit Lier creëren in de tweede helft slechts 1 kans, maar Yagan besluit hoog over. In de slotminuten krijgt Osaguona nog dé kans op de gelijkmaker, maar zijn kopkans strandt op de paal.

De felbevochten Derby tegen Lierse eindigt op een zure 0-1 nederlaag. Onze jongens speelden zeker geen slechte wedstrijd, maar efficiëntie ontbrak. Tot twee maal toe bracht het doelhout redding voor de Pallieters. Ook doelman Rakovky (Lierse)speelde een belangrijke rol in de overwinning voor de Lierenaren. De Duitser maakte deze maand nog de overstap naar Lierse en toonde vandaag meteen zijn klasse. Na afloop van de wedstrijd reageerde Westerlo coach Pelic gefrustreerd: “Ik denk dat we vandaag meer kansen hebben gehad dan in de voorbije 7 weken samen, maar het tikkeltje geluk ontbrak.” Ook Lierse coach William Still gaf tijdens de persconferentie toe dat de zege misschien niet verdiend was, maar wel broodnodig.