Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Lierse SK

27 oktober, 2017

KVC Westerlo start zaterdag om 17.00 uur tegen Lierse SK in eigen huis. Weerom een vroeg wedstrijduur voor een zaterdagmatch.  Voor het eerst sinds 2014 komen de Pallieters nog eens op het bezoek in ’t Kuipje. Dat beloofd sowieso een spannende wedstrijd te worden. Benieuwd wie als overwinnaar uit deze Kempenderby uitkomt.

LIERSE SK

Een burentreffen inderdaad. Maar wel eentje met meer inzet dan ooit. Door de onverwachte winst van Tubeke op Union (1-2) naderen de Waals-Brabanders immers tot op twee punten van de Pallieters.

Vorig jaar eindigde Lierse nog met het hoogst aantal punten in hun reeks. Helaas wonnen ze geen periodetitel. Dit jaar gaat het heel wat minder goed. Na 12 speeldagen hebben ze slechts 11 punten. Het kon net zoals Westerlo nog maar twee keer winnen. Trainer Vanderbiest werd dan ook bedankt voor bewezen diensten. De nieuwe trainer Will Still is de jongste coach in het Belgische profvoetbal. Met zijn 25 lentes is hij jonger dan de meeste spelers.

Peter Boons - die momenteel assisteert als pers- en mediaverantwoordelijke - ging mee grasduinen en vond ondermeer enkele hilarische “wist-je-datjes” over onze gasten van zaterdag! Eerst een “specialleke” over hun bijnamen. Naast “Lierke Plezierke” en “Pallieters” zijn het ook “Schapenkoppen”. Volgens de legende is die naam ontstaan in de 14de eeuw. Hertog Jan II wilde de Lierenaars bedanken voor hun bijdrage aan de strijd tegen de Mechelaars. Ze mochten kiezen uit twee beloningen voor de stad: een universiteit of een veemarkt. Ze kozen voor het stapelrecht op vee, wat hen overigens geen windeieren legde. Wespelaar verloor meteen zijn veemarkt. Het lokte bij de Hertog de bedenking uit: “Oh, die schapenkoppen”. De universiteit ging in 1425 naar Leuven, dat meteen de eerste universiteit kreeg uit de Lage Landen. Lier is de “Poort der Kempen”. Westerlo draagt fier de naam “Parel der Kempen”.

Lierse SK won vorige week nog tegen het team van Franky Vercauteren in Cercle Brugge (2-3). Volgende spelers startten aan de wedstrijd: Aurelien, Frans, Buysens, Bourdin, da Silva, Laurent, Wils, Ntambwé, Aurelien, Janssens, Yagan.

Bij Lierse staat Jonas Vinck met een meniscusblessure nog steeds aan het kant.

KVC WESTERLO

De voorlaatste speeldag in periode 1. Bovenaan strijden Beerschot en Leuven nog de eerste periodetitel. Maar voor de Kemphanen is de wedstrijd minstens even spannend. Momenteel staan we slechts één punt boven de Lierenaars. De marge is dus klein. Bij verlies zakken onze jongens zeker naar de voorlaatste plaats. Tijd om passie en strijd te tonen. Reken er dus maar op dat de zenuwen strak zullen gespannen staan. En waarschijnlijk niet alleen bij de spelers.

2 op 6. Niet het ideale cijfer, maar wel al twee clean sheets voor Van Hout. Lierse scoorde dit seizoen slechts vier keer buitenshuis. De teller van hun clean sheets staat nog steeds op nul. Een beetje dromen mag dus wel. 

De heenwedstrijd van dit seizoen eindigde op een gelijkspel. (2-2) We onthouden vooral twee penalty’s en een snelle rode kaart in de twee helft voor Van Den Bogaert.

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Lothar D’Hondt. Assistent-scheidsrechters zijn Yves De Neve, David Symons en Ken Vermeiren. Je kan de wedstrijd live volgen via de hashtag #WESLIE.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto'o, Rougkalas

Middenvelders: H'Maidat, Annys, Heymans, Rommens,Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Peffer

GESCHIEDENIS

Zoals reeds geweten was de wedstrijd KVC Westerlo – Lierse SK aan beide kanten regelmatig een doelpuntenkermis. Resultaten als 5-1, 7-0, 5-4 en 6-1 zijn zeker niet gelogen. Opvallend is dat deze scores allemaal vielen in thuiswedstrijden. De wedstrijd werd al 13 keer gespeeld. Zeven keer hield Westerlo de punten de thuis, vier keer nam Lierse ze mee op de bus en twee keer werden ze verdeeld.

20.09.14  WES – LIE  6-1  21’ Hafez 0-1, 28’ Gounongbe 1-1, 40’ Aoulad 2-1, 45+1’ Aoulad 3-1, 52’ Koffi 4-1, 73’ Koffi 5-1, 89’ Schouterden 6-1.

28.01.12  WES – LIE  2-1  59’ Kovacs 1-0, 71’ Dekelver 1-1, 77’ Radzinski 2-1.

25.11.06  WES – LIE  2-0  65’ Elejiko 1-0, 70’ Scheelen 2-0.

14.08.04  WES – LIE  2-1  5’ Dosunmu 1-0, 38’ Dosunmu 2-0, 54’ Raeymaeckers 2-1.        

01.05.04  WES – LIE  2-1   33’ Dosunmu 1-0,45’ Imschoot 1-1,79’ Wagemakers 2-1,82’ Verheyen rood,82’ Schaessens mist pen.

TICKETINFO

Er zijn nog ruim voldoende tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, zowel zit- als staanplaatsen en sfeervak G. Je kan doorlopend online tickets aankopen via https://westerlo.tickethour.be/l2024.

De loketten openen zaterdag om 15.30 uur.