Nieuws

Voorbeschouwing OH Leuven - KVC Westerlo

8 oktober, 2017

Zondag de derde wedstrijd van het drieluik op acht dagen. Helaas werd het afgelopen, woensdag allesbehalve een succes. Tijd om die kater weg te spoelen nu. Zondag moeten onze Kemphanen al terug het veld op om een resultaat neer te zetten.  Om 18.00 uur spelen ze op Den Dreef tegen OH Leuven.

OH LEUVEN

Een dikke maand na de eerste confrontatie verplaatsen de Kemphanen zich nu naar Leuven voor de tweede confrontatie van het seizoen. Ondertussen werd trainer Van Wijck vervangen door Nigel Pearson.

OH Leuven staat momenteel tweede in het klassement met 16 punten. Verliezen deden ze nog maar één keer dit seizoen. Het wordt vooral opletten voor het duo Aguemon – Storm. Samen scoorden ze al 9 doelpunten.

Op speeldag 3 van dit seizoen stonden De Leuvenaars voor een zware opdracht met het bezoek van Cercle Brugge, maar dat draaide helemaal anders uit. OH Leuven joeg er maar liefst zeven (!) voorbij topfavoriet Cercle. Dinsdagavond speelden de Leuvenaars de terugwedstrijd tegen Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. De jongens van Pearson legden Cercle weer over de knie en wonnen met 0-3. De doelpunten kwamen van Moore, Casagolda en Maertens.

OH Leuven speelde met: Gillekens, Daeseleire, Moore, Schuermans, Tshimanga, Hubert, Maertens, Persoons, Azevedo (66' Gorius), Storm (88' Le Postollec) en Casagolda (61' Diedhiou). Daarmee stonden maar liefst 10 Belgen aan de aftrap. OH Leuven heeft geen schorsingen of blessures.

KVC WESTERLO

Een stevige ontnuchtering was het woensdag zeer zeker. Union groeit uit tot het zwarte beest, zeg maar. Twee keer op een dikke maand tijd verloren we van hen met dezelfde cijfers. Na een mooie 6 op 6 kregen we nu het deksel op de neus. Zondagavond volgt alweer een nieuwe match, een nieuwe derby en tegelijk ook een nieuwe kans op rehabilitatie. Gelukkig maar. Niet te lang blijven stilstaan in het donker is nu de boodschap.

Met 2-2 werd de heenwedstrijd in ’t Kuipje een bijzonder boeiende partij. Niet voor Maxime Annys echter want die zat na 78 minuten aan zijn tweede geel. Hubert volgde in de 92’, maar toen was het verdict al gevallen natuurlijk. De Westelse Flierefluiters willen koste wat kost weer terug “tussen de mensen staan”. Aan de Leuvense Dreef krijgen zij zondag daar een uitstekende gelegenheid voor.

Junior Oto’o heeft momenteel interlandverplichtingen met Gabon. 

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Jasper Vergoote. Assistent-scheidsrechters zijn Koen Thys, Raf Eerdekens en Ben Mesotten.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Peffer

GESCHIEDENIS

Slechts twee keer vertrok de bus vanuit ’t Kuipje naar Leuven. De eerste keer werden de punten verdeeld. Bij vele zal de laatste wedstrijd nog fris in het geheugen zitten. Alleen jammer genoeg niet zo positief als gehoopt. Aan ons om daar zondag verandering in te brengen.

15.10.11 OHL – WES 1-1   22’ Ngolok 0-1, 71’ Ogbu (’Chuka’) 1-1.

05.12.15 OHL – WES 5-1    9’ Kostovski 1-0, 24’ Kostovski 2-0, 39’ Bostock 3-0, 50’ Remacle 4-0, 78’ Daems penalty 4-1, 81’ Trossard 5-1.

TICKETINFO

Het bezoekersloket zal zondag open zijn in Leuven vanaf 16.30 uur.