Nieuws

KVC Westerlo - Union St Gilloise 0-3

5 oktober, 2017

Geen derde zege op rij voor Westerlo. Tegen zwarte beest Union speelde geel-blauw een matige wedstrijd en verloor het met 0-3. Ex-Kemphanen Christophe Bertjens en Julien Vercauteren waren de Brusselse kwelduivels van dienst.

Na de twee zeges op rij tegen Roeselare en op Tubeke had Vedran Pelic weinig reden tot wijzigen aan zijn basiself. Alleen achteraan moest de Westerlocoach noodgedwongen een wissel doorvoeren. Junior Oto’o was voor interlands weg met de nationale ploeg van Gabon. Gilles Dewaele kwam in zijn plaats op de rechtsachter. Vooraan bleef Osaguona in de ploeg, naast man-in-vorm Jens Naessens. Union kon al drie wedstrijden niet meer winnen en stond met acht punten één plaatsje achter onze Kemphanen in de stand. Bij de Brusselaars vonden we met Christophe Bertjens en Julien Vercauteren ook nog twee ex-spelers terug in de basis. De heenmatch van de eerste periode tussen de twee clubs eindigde op een pijnlijke 3-0 overwinning voor Union.

Festival der slechte passes

Een gemotiveerd Westerlo, denk je dan. Een ploeg die gebrand ligt op revanche na die afgang in het Koning Boudewijnstadion. Maar dat bleek althans niet voor rust. Te slap, onnoemelijk veel slechte ballen en vooral amper doelgevaar. Gelukkig voor onze Kemphanen speelde Union niet veel beter en deed het lustig mee aan het festival der slechte passes. Zo was de eerste kans zelfs nog voor Westerlo. Christensen bracht de bal goed voor vanop links, Naessens kon aan de tweede paal net niet in doel verlengen. Maar dan vond Union het echt wel welletjes geweest. Tabekou was er eerst al dichtbij. Maar toe Alessandro een zoveelste slechte pass gaf, vond uitgerekend Christophe Bertjens zijn moment gekomen. Vanop links knalde de spits de bal kurkdroog in doel. Goed voor de 0-1. Meteen na de openingsdoel was Union er alweer. Prima actie van Luvumbu op de achterlijn. Gelukkig was er een prima Van Langendonck die erger voorkwam. Dat bleek het sein voor Westerlo om eindelijk wakker te worden. Een dikke vijf minuten voor tijd was het aan de overkant ook raak. Alleen stond Osaguona buitenspel op de voorzet van Christensen. Vlak voor de rust was er ook nog een goeie kans voor Naessens. Zijn kopbal vloog rakelings naast.

Gemiste strafschop kantelpunt

Vedran Pelic besefte dat het anders moest na de pauze. Hij zette zijn troepen tijdens de rust op scherp en bracht ook twee nieuwe spelers in de ploeg. De geblesseerde Corstjens en Bernardinho Osah bleven in de kleedkamers. Rougkalas en Heymans begonnen in hun plaats aan de tweede helft. Die wissels brachten toch wat meer schwung in het elftal. Osaguona was er meteen heel dichtbij. Zijn kopbal, op een vrije trap van Christensen, werd na een mirakelsave van Kudimbana nog uit het Unionse doel geranseld. Even later kregen onze Kemphanen echter dé kans op de gelijkmaker. Heymans werd in de zestien tegen de grond gewerkt. Christensen ging achter de elfmeter aan, maar schoot de bal tegen de lat. Geen gelijkmaker en dat kwam Westerlo duur te staan. Amper één minuut later demonstreerde Union even hoe de perfecte counter eruitziet. Tabekou was de afwerker van dienst: 0-2 voor de bezoekers. En dan weet je dat het moeilijk wordt, zou een ex-coach dan zeggen. Westerlo voelde echter dat het meer verdiende en ging meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Osaguona zag zijn schot afwijken op een Brussels been om de bal vervolgens richting winkelhaak te zien vliegen. Maar weer was er die dekselse Kudimbana om zijn netten schoon te houden. Geen doelpunt en u raadt het al, aan de overkant was het wel raak. Uit het niets belandde de bal bij Julien Vercauteren. Met een volley - hoe anders? -, zette hij de 0-3 op het bord. Ook hij scoorde dus tegen zijn ex-club. De boeken konden meteen helemaal dicht. Het was zelfs Union dat nog het dichtst bij een vierde doelpunt was. De mooie krul van Luvumbu belandde op de paal.

Door de zege wipt Union over onze Kemphanen opnieuw de top vier binnen. Gelukkig wist ook Tubeke niet te profiteren van onze nederlaag. De rode lantaarn ging in eigen huis onderuit tegen leider Beerschot Wilrijk. Westerlo kan zelf snel orde op zaken stellen. Zondag al wacht de verplaatsing naar OH Leuven.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Biset, Dewaele (84’ Vangeel), Corstjens (46’ Rougkalas), Annys, Osaguona, Naessens, Alessandro, Bernardino Osah (46’ Heymans), Christensen en Van den Bogaert.

Union: Kudimbana, Perdichizzi (76’ Neels), Kis, Tabekou (81’ Hamzaoui), Da Silva, Morren, Luvumbu, Martens, Peyre, Bertjens (89’ Peyre) en Vercauteren.

Gele kaarten: 50’ Bertjens, 53’ Annys, 62’ Dewaele, 67’ Van den Bogaert, 70’ Luvumbu.

Doelpunten: 30’ Bertjens 0-1, 56’ Tabekou 0-2, 62’ Vercauteren 0-3.