Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Union St Gilloise

3 oktober, 2017

Morgen speelt KVC Westerlo een midweekwedstrijd tegen Union St Gilloise om 20.30 uur. De tweede wedstrijd van een belangrijk drieluik deze week. De eerste confrontatie hiervan tegen Tubize leverde alvast een tweede opeenvolgende overwinning op. Het vertrouwen lijkt gegroeid en mits een gunstig vervolg kan de toekomst er morgen al heel wat anders uit  zien dan een weekje geelden.

UNION

Met het ambitieuze Union zakt er woensdagavond weer een klant uit de bedreigde zone af naar ’t Kuipje. Union staat momenteel slechts zesde in het klassement. Waarschijnlijk niet wat ze verwacht hadden aan het begin van het seizoen. Een katje om zonder handschoenen aan te pakken lijken de Brusselaars zeker niet: remember de smadelijke 3-0 pandoering op speeldag 3 in het Koning Boudewijnstadion. Onze kemphanen zijn hun trouwe aanhang alvast een klinkende revanche verschuldigd. Union won dit seizoen twee keer. Momenteel heeft het acht punten.

Ex-Westerlospeler Bertjens maakte deze zomer na een verblijf van slechts twee maanden nog de overstap naar Union. De Brusselaars kampen met verschillende blessures. Sommigen hebben de groepstrainingen hervat maar of ze wedstrijdfit zijn blijft een vraagteken.

De laatste wedstrijd tegen Cercle Brugge werd gespeeld met volgende spelers: Kudimbana, Perdichizzi, Kis, Martens, Peyre, Tabekou, Morren, Luvumbu, Vercauteren, Alves da Silva Neta, Bertjens (Lambrecht)


KVC WESTERLO

Een schoonheidsprijs verdiende de wedstrijd  van afgelopen zaterdag niet in Tubize. Maar toch zijn we dolgelukkig met de tweede overwinning op rij. Hopelijk is de groep van Pelic veerkrachtig genoeg om woensdag Union van antwoord te dienen. Mogelijk speelt  het revanchegevoel nog wel na de vorige teleurstellende wedstrijd tegen de Brusselaars.

Zonde dat De Ceulaer nog zo lang gemist moet worden. Anderzijds kon Osaguona daardoor zaterdag zijn eerste basisplaats enige glans geven. Als dank scoorde de Nigeriaan meteen zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. Christensen is ook geweldig op dreef. Met zijn gouden voorzetten staat hij momenteel bovenaan de assistenranking. Dewaele kreeg zaterdag na een blessure terug zijn eerste speelminuten.

De Kemphanen mogen eigenlijk deze kans niet laten ontglippen om zich bij de eerste vier van het klassement te nestelen.

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Ken Vermeiren. Assistent-scheidsrechters zijn Ruben Wyns, Pieter Becquet en Lothar D’Hondt. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #wesusg

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Peffer


GESCHIEDENIS

Union kwam in het verleden nog maar één keer op bezoek in ’t Kuipje. De punten bleef toen wel thuis. Hopelijk is dat een voorbode.

01.02.97             WES – USG         1-0  42’ Van De Weyer