Nieuws

AFC Tubize - KVC Westerlo 1-2

2 oktober, 2017

Vorige week de eerste thuisoverwinning, en meteen nadien dus de eerste overwinning op verplaatsing. 6/6 dus voor de Kemphanen die vanuit  Tubize met drie punten huiswaarts keerden. Op het veld van hekkensluiter werd er immers met 1-2 gewonnen.

Osaguona verving de geblesseerde De Ceulaer in de spits. Dit was meteen ook zijn eerste basisplaats. Verder zijn er geen wijzigingen in het basiselftal. De wedstrijd begint rustig. Westerlo heeft veldoverwicht en krijgt via Naessens na een slimme deviatie van Christensen een open kans aangeboden maar helaas besluit Jens nochtans alleen voor doel pal op de keeper. Nadien kopt Wouter Corstjens nog op de paal. Ook Tubize probeert tussendoor iets wat op een aanval lijkt in mekaar te timmeren maar alleen Stevance kan even dreigen. In minuut 28 krijgt Weymans van Tubize dan al zijn tweede (verdiende) gele kaart van de wedstrijd. De middenvelder gaat meermaals iets te fors door op Annys. Hij mag vertrekken naar de douches. Dat wordt door het thuispubliek niet echt goed onthaald. Bij elke bal die Annys aanraakt, wordt hij nu uitgefloten door de thuissupporters.

Hierna zet Tubize een rode muur op. Bij balverlies spelen ze in een 6-2-1 opstelling. Geel-blauw speelt iets te veel door het dichtgemetselde centrum en weet zo in de eerste helft geen kansen meer te creëren. We gaan dan ook zonder doelpunten de rust in.

Westerlo komt in de tweede helft gretiger uit de kleedkamer. Ze voeren direct de druk op en komen vanop de flanken opzetten. De Kemphanden hebben overwicht en voelen dat er winstkansen zijn. In minuut 55 mogen we als bezoekers dan ook juichen. Christensen weet een hoekschop perfect op het hoofd Osaguona te plaatsen. De Nigeriaan verschijnt aan de eerste paal en knikt onverbiddelijk binnen. Hij mag zijn eerste doelpunt van het seizoen vieren met de enthousiaste meegereisde Westelfans.  Christensen krijgt zo al vijf assists achter zijn naam.

Twintig minuten later doet Osaguona zijn kunstje over maar ditmaal met de voet.  Hij schopt een welgemeten  voorzet van Naessens in één tijd binnen. Zo brengt hij Westerlo op een dubbele voorsprong. Schaapjes op het droge denkt iedereen maar dit is zonder de gevaarlijke Stevance gerekend. Nog in dezelfde minuut maakt hij de aansluitingstreffer. Met nog 10 minuten te spelen staat het scorebord  op 1-2. Westerlo krijgt via enkele counters nog kansen op 1-3 met de beste voor Heymans maar dit feestje gaat niet door. Tubize zet alles op alles en het wordt dan toch nog even bibberen voor onze jongens. Uiteindelijk houden we gemakkelijk stand want verder dan enkele schermutselingen komt Tubize niet meer. Zes op zes en in één week tijd en van de laatste naar de vierde plaats. Niet slecht toch?

Woensdag spelen we thuis tegen Union. De heenwedstrijd was veruit onze slechtste wedstrijd. Tijd om hen nu het echte Westerlo te laten zien.

Opstelling: Van Langendonck, Oto’o, Biset, Corstjens, Van Den Bogaert, Bernardinho (87’ Dewaele), Alessandro, Annys, Christensen (90’ Peffer), Naessens (90’ Heymans) , Osaguona

Doelpunten: 55’ 0-1 Osaguona, 75’ 0-2 Osaguona, 77’ 1-2 Stevance

Rode kaarten: 28’ Weymans (2x geel)