Nieuws

Voorbeschouwing AFC Tubize - KVC Westerlo

29 september, 2017

Zondag konden spelers en supporters na de wedstrijd eindelijk een dik verdiende polonaise inzetten. De eerste seizoenszege is binnen en daar heeft geel-blauw veel te lang op moeten wachten. Tijd nu om die goede lijn  door te trekken. Zaterdag 30 september spelen de kemphanen een uitwedstrijd tegen AFC Tubize.

AFC TUBIZE

Nog maar 8 speeldagen ver of we ontmoeten  AFC Tubize al voor de tweede keer. Na Cercle Brugge was dit tevens de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd. Dit keer gaan de Kemphanen op bezoek in de rand van Brussel.  In het vorige onderlinge duel  ging Tubize in de slotminuten nog met een puntje aan de haal. Annys mocht kort na de rust gaan douchen met een rode kaart.

De Waals-Brabanders staan momenteel laatste in het klassement met 5 punten. Hoewel er een heel wat trainersontslagen vielen, staat Senegalees Sadio Demba nog steeds aan de leiding van het team. Met een gemiddelde van slechts 933 toeschouwers per wedstrijd, staat Tubize ook op dat vlak helemaal laatst. Hopelijk kunnen onze supporters het stadion toch wat opvullen.

De laatste wedstrijd verloor Tubize met 4-0 van Cercle Brugge. Demba koos toen voor volgende opstelling: Defourny, Laurent, Ryckaert, Weymans, Nirisarike (46’ Lee), Gouw, Videmont, Hwang, Ba, Stevance, Zenke (59’ Traore). De kern is volledig fit. In tegenstelling tot Westerlo beschikt deze club over veel buitenlandse spelers in haar kern.

KVC WESTERLO

In het verleden leden we geen competitieverlies tegen de Waals-Brabanders. Houden we dit zaterdag ook zo? Als we presteren zoals zondag mogelijk wel! Maar liefst 4 ballen zagen we in het doel verdwijnen. Corstjens, De Ceulaer, Annys en Christensen, elk pikten ze hun doelpuntje mee. Ook voor Van Langendonck was het een topdag. Voor het eerst sinds 2 februari 2017 kon hij nog eens een clean sheet tonen.

Vijf wedstrijden kwamen we al op voorsprong maar nu konden we het ook afronden. Westerlo is eindelijk verlost van het negatief doelsaldo. Dat is geleden van de openingswedstrijd van vorig seizoen: Westerlo – Standard. Naessens staat nog altijd op kop in de topschutterslijst samen met Losada (Beerschot Wilrijk en Aguemon (OH Leuven). Christensen staat met 4 assists helemaal bovenaan in de assistenranking.

Na het goede nieuws was er ook een serieuze domper op de feestvreugde. De Ceulaer liep een zware schouderblessure op. De aanvaller zal 7 tot 9 weken out zijn. Benji maakte dit seizoen een sterke start en zal door zijn teamgenoten erg gemist worden. Aan de andere aanvallers nu om hun kans te nemen. Opnieuw puzzelwerk dus voor Bosnische trainer en zijn assistenten.

De wedstrijd wordt geleid door dhr. Denis Vanbecelaere. Assistent-scheidsrechters zijn Vito Di Vincenzo, Kristof Borms en Jasper Vergoote. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #westub.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Alessandro, Christensen, Van Den Bogaert, Oto’o, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Rommens, Osah

Aanvallers: Osaguona, Naessens, Peffer

GESCHIEDENIS

Slechts enkele malen zijn de Kemphanen al in het Edmond Leburton-stadion geweest. Drie keer om precies te zijn. Twee keer werd er gewonnen, 1 keer werden de punten verdeeld. De statistieken spreken dus in ons voordeel.

30.11.13 TUB – WES 2-2 37’ Ambroise 1-0, 65’ Vandenbroeck 2-0, 80’ Kennedy 2-1, 81’ MacDonald 2-2.

10.03.13    TUB – WES 0-2 25’ Owusu 0-1, 73’ Owusu 0-2.        

14.03.09    TUB – WES  1-2  26’ Haydock 1-0, 89’ Ruiz 1-1, 91’ Ruiz 1-2.                                                                                     

TICKETINFO

De tickets zijn enkel verkrijgbaar aan het loket in AFC Tubize.