Nieuws

Lierse SK - KVC Westerlo 2-2

11 september, 2017

De punten in de Kempense derby werden,  na een wedstrijd door KVC Westerlo beëindigd met 10 spelers, verdeeld. De Kemphanen kwamen na tweemaal een achterstand te hebben opgehaald niet verder dan een gelijkspel tegen Lierse. Jens Naessens scoorden beide doelpunten.

Helaas nog steeds geen overwinning, hoewel we toch weerom een sterke wedstrijd van onze ploeg  te zien kregen. De wedstrijd start rustig, maar Westerlo dringt het meest aan en sprokkelt enkele kansen bij mekaar. Zo dagen Naessens en Osah elk een keer voor doel  op maar de bal gaat er niet in. Na een kwartier komt Lierse opdagen en dringt via Camargo de zestienmeter binnen. Van Den Bogaert begaat een (overbodige?)overtreding en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Camargo zet zelf de penalty met succes om. Van Den Bogaert krijgt zijn eerste gele kaart van de wedstrijd.

Vanaf minuut 29 komt er opnieuw evenwicht in de Kempense derby. Op voorzet van De Ceulaer knikt Naessens tussen twee Lierenaars binnen. Een mooi doelpunt. Helaas scoort Nico Binst een beetje tegen de gang van het spel in net voor de rust nog de 2-1.

KVC Westerlo komt na de rust met dezelfde ploeg uit de kleedkamer. Maar al in minuut 54 slaat het noodlot toe. Van Den Bogaert krijgt zijn 2e gele kaart en dus rood. Dit betekent al de vierde keer rood in vijf wedstrijden (en nog een reviewcommissie in de vijfde)  Daarna gaat Lierse een tijdje gretig te keer met een goeie mogelijkheid op de 3-1, maar Binst maakt het gelukkig niet af. Na 71 minuten spelen loopt Frans in de val van De Ceulaer. De vaste waarde bij Lierse gaat in de fout op de doorgebroken De Ceulaer (na een knappe assist van Naessens) en ook Westerlo krijgt een penalty toegewezen. Jens Naessens schopt de bal met veel plezier in doel. Meteen ligt ook  de eindscore vast.

Westerlo speelde een sterke wedstrijd en nam zeker de bovenhand. Jammer genoeg werden de Kemphanen weer niet beloond voor hun werk. Volgende week zaterdag 16 september spelen we om 17 uur in Beerschot Wilrijk.

Opstelling: Van Langendonck, Oto’o, Rougkalas, Corstjens, Van Den Bogaert, Osah (’78 Biset), Alessandro, Vangeel, Christensen, De Ceulaer, Naessens (’90 Osaguona)

Doelpunten: 1-1 Naessens, 2-2 Naessens (penalty)

Rode kaarten: Van Den Bogaert