Nieuws

Voorbeschouwing Lierse SK - KVC Westerlo

8 september, 2017

Zaterdag om 17 uur is het zover: nog eens een Kempense Derby tegen Lierse SK op ’t Lisp. Beide ploegen wisten dit seizoen nog niet te winnen. Kunnen onze Kemphanen zaterdag de eerste overwinning mee naar huis nemen?

LIERSE SK

De laatste weken was er heel wat te doen over de ingrepen van de hoofdaandeelhouder van Lierse met betrekking tot de sportieve werking van de club . Lierse SK startte het seizoen dan ook niet zoals verhoopt. Met slechts 3 punten staan ze maar net boven Westerlo in het klassement.

Lierse sloot vorig seizoen de reguliere competitie af als leider in het klassement. De Pallieters behaalden echter geen periodetitel waardoor ze de promotie naar eerste klasse A misten. Trainer Eric Van Meir werd vervangen door Fred Vanderbiest. In de zomerperiode vertrok sterkhouder Dylan De Belder naar Cercle Brugge. Op de laatste speeldag trok doelman Mike Vanhamel ook nog eens naar Oostende. Er was geen tijd meer om hem te vervangen.

Lierse speelde dit seizoen 3 keer gelijk telkens met 2-2. De laatste wedstrijd tegen Cercle verloren ze met 2-0. Lierse kreeg net zoals Westerlo in vier wedstrijden al 8 tegengoals binnen. Zelf maakte ze al 6 doelpunten.

Fred Vanderbiest startte de competitie met maar liefst 10 Belgen in het  basiselftal. Tegen Cercle stonden er nog 8 Belgen op het terrein. De opstelling was toen: Goris, Frans, Laurent, Buysens, Yakubu, Bourdin, Wils, Bougrine, Binst, Camargo, Yagan.

Issahaku Yakubu kreeg op Cercle Brugge rood (2x geel) en is geschorst. Jonas Vinck is voor langere tijd geblesseerd. Aurélien Joachim is met een hamstringletsel nog onzeker. Koen Weuts komt terug uit schorsing.


KVC WESTERLO

Vorige week zagen we een sterke wedstrijd tegen OH Leuven. Zaterdag zullen onze Kemphanen proberen om de eer van ‘de beste ploeg van de Kempen’ hoog te houden. De honger naar de eerste seizoenzege zal de zegedrift beslist een boost geven. Westerlotrainer Pelic scoorde in het jaar 2000 nog de winning goal in een partij tegen Lierse. Hij staat geprikkeld om zijn ploeg met hetzelfde resultaat terug te laten keren naar Westerlo.

Nicolas Rommens en Maxime Annys moeten noodgedwongen toekijken vanuit de tribune. Vanaf volgende week zijn ze er terug bij. Voor de Westelse fans wordt het eindelijk nog eens een beperkte verplaatsing. Voor één keer kunnen ze ‘voor het donker’ thuis zijn. Benji De Ceulaer bleef vorige wedstrijd voor alle zekerheid tijdens de pauze binnen met hinder aan zijn hamstring, maar is nu volledig hersteld. 

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Kevin Van Damme. Assistent-scheidsrechters zijn Nick Senecaut, Ruben Wyns, Wesli De Cremer.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Jaeken, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van den Bogaert, Oto'o, Rougkalas

Middenvelders: H'Maidat, Heymans, Goor, Osah 

Aanvallers: Osaguna, De Ceulaer, Naessens, Peffer

GESCHIEDENIS

Een wedstrijd tegen Lierse, dat stond al vaak gelijk aan een doelpuntenkermis. Met scores zoals 5-4, 7-0 en 6-1 kregen de supporters vaak heel wat spektakel te zien. Geel-blauw kon van de 13 uitwedstrijden nog maar 3 keer winnen. Het speelde ook 3 keer gelijk.

20.09.14              LIE-WES             3-3         29’ Schouterden 0-1, 33’ Annys 0-2, 50’ Bourabia 1-2, 56’ Traore 2-2, 63’ Kofi 2-3, 84’ Nwofor 3-3.

24.09.11             LIE-WES              0-0

23.12.10             LIE-WES              2-0         30’ Notari 2x geel, 31’ Farssi 1-0, 53’ Chavez 2-0.

28.04.07             LIE-WES              1-1         55’ Ogunsoto 0-1, 59’ Kums 1-1.

25.02.06              LIE-WES             2-1         5’ Van Imschoot 0-1, 37’ Tohoua 1-1, 68’ Mujanovic 2-1.                         

TICKETINFO

Het bezoekersloket in Lierse zal geopend zijn vanaf 15u30. Er zijn nog genoeg tickets beschikbaar. De supportersbus van ’t Kuipje vertrekt om 15u30.