Nieuws

KVC Westerlo - OH Leuven 2-2

2 september, 2017

Westerlo blijft op zoek naar zijn eerste competitiezege van het seizoen. Tegen OH Leuven hadden de Kemphanen het betere van het spel, maar ze bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Geel-blauw had zeker meer verdiend. 

 

Na de bekerzege van vorige week tegen Menen lagen onze Kemphanen erop gebrand om ook in de competitie hun eerste driepunter van het seizoen te pakken. Voor de thuiswedstrijd tegen OH Leuven moest geel-blauw het wel stellen zonder de geschorste Nicolas Rommens. Aanwinst Bryan Van den Bogaert begon linksachteraan wel in de basis. De andere nieuwkomers Maxime Biset en Christian Osaguona startten op de bank. Bij de bezoekers van Leuven, die met een vier op negen aan de competitie waren begonnen, vonden we met Kenneth Schuermans en coach Dennis van Wijk twee oude bekenden terug.

Doelpuntenkermis

Efficiëntie, daar ontbrak het de laatste weken aan bij Westerlo. Veel kansen, maar die doelpunten wilden maar niet vallen. Dat moest anders, dacht Benji De Ceulaer. Nog in de derde minuut zette onze spits zich achter een vrije trap en … Benji draaide bal prima in de winkelhaak. Westerlo meteen op voorsprong. Van een droomstart gesproken. Oh Leuven was echter niet aangeslagen en zette meteen orde op zaken. Azevedo kwam goed naar binnen en via een Westels been belandde de bal achter een kansloze Van Langendonck in doel. Nog voor iedereen het besefte, stond het alweer gelijk. Dan maken we er maar een doelpuntenkermis van, dachten ze bij Westerlo. Christensen met de goede voorzet en Naessens kopte onze Kemphanen aan de tweede paal alweer op voorsprong. Maar opnieuw kon geel-blauw de voorsprong niet lang vasthouden. We waren nog altijd geen twintig minuten bezig, als Tony Watt aan de tweede paal de bal maar binnen te leggen had. 2-2 na een dik kwartier, de supporters in de tribune kirden van de pret. Ze kregen waar voor hun geld.

Na die furieuze start moesten beide ploegen even op adem komen. Veel grote kansen vielen er in de eerste helft niet meer te noteren. Alleen De Ceulaer was er vlak voor de pauze nog heel dichtbij. Na een corner van OH Leuven volgde een snelle tegenaanval. Benji stak met de bal aan de voet het hele veld over, maar vergat in de zestien het leer ook nog in doel te schieten. Doodjammer!

Het regent kansen

Minder nieuws aan het begin van de tweede helft: De Ceulaer, misschien wel de beste man op het veld, had was last van zijn hamstring en werd voor de zekerheid in de kleedkamer gehouden. Jordy Peffer was zijn vervanger. OHL begon nog het beste aan die tweede helft met al snel een gevaarlijk schot van Azevedo. Maar al snel pakte Westerlo over. Naessens kon net niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal. Annys zag zijn schot dan weer hoog over vliegen. Maar vooral Bernardino Osah had de rebound na het schot van Naessens altijd in doel moeten steken. Pelic voelde dat er meer inzat en bracht Osaguona vooraan in de spits. De druk nam aan, de OHL-defensie stond op kraken, maar dat derde doelpuntje wou maar niet vallen. Het leek een kwestie van tijd voor de 3-2 zou vallen. Tot Annys een kwartier voor tijd na een elleboog zijn tweede gele kaart kreeg en Westerlo moest nog even met zijn tienen verder. De derde keer al dit seizoen op vier wedstrijden dat geel-blauw de wedstrijd met zijn tienen eindigt. Toch veranderde dat weinig aan het spelbeeld. De kansen bleven voor de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd zette Dewaele zich prima door op rechts. Osaguona zag zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal naast doel verdwijnen. En ook na een scrimmage kon onze nieuwe spits de bal niet in doel verwerken. Zo bleef het bij een 2-2 gelijkspel, waar beide ploegen weinig mee opschieten. Daar kon zelfs een late rode kaart voor OHL-speler David Hubert niets meer aan veranderen.

Volgende week trekken onze Kemphanen op zaterdag op bezoek bij de buren uit Lierse. De eerstvolgende thuismatch spelen we op woensdag 20 september in de Beker van België. Dan komt landskampioen Anderlecht over de vloer in ’t Kuipje. Tot dan.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Dewaele, Corstjens, Annys, De Ceulaer (46’ Peffer, 90’ Vangeel), Naessens, Alessandro, Bernardinho Osah (66’ Osaguona), Christensen, Van den Bogaert en Rougkalas.

OH Leuven: Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Hubert, Aguemon, Storm, Azevedo (59’ Persoons), Mertens (65’ Boulenger), Watt (77’ Diedhiou) en Maertens.

Gele kaarten: 38’ Rougkalas, 42’ Corstjens, 55’ Schuermans, 60’ Annys, 78’ Annys, 82’ Hubert, 90’ Hubert, 90’ Vangeel.

Rode kaart: 78’ Annys, 90’ Hubert.

Doelpunten: 1’ De Ceulaer 1-0, 10’ Azevedo 1-1, 14’ Naessens 2-1, 18’ Watt 2-2.