Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - OH Leuven

1 september, 2017

Afgelopen weekend won KVC Westerlo met 4-0 tegen Menen in de Croky Cup. Toch wel een opkikker voor spelers en supporters. Tijd om die lijn nu door te trekken naar de competitie. Zaterdag komt OH Leuven met ex-trainer Dennis Van Wijk op bezoek. Een wedstrijd om 17 uur is niet alledaags, maar daardoor hebben we onze supporters nog harder nodig!

OH Leuven

De Leuvenaars sloten vorig jaar het seizoen af op de zevende en voorlaatste plaats in de klassement. Bijna degradeerden ze zelfs naar de amateurreeksen. Met de steun van de nieuwe Thaise eigenaars was OHL bijzonder actief op de transfermarkt en kozen ze met enkele “zware” contracten voor onmiddellijk rendement. Zo haalden ze naast enkele serieuze versterkingen (Hubert, Gorius, Bagayoko, Thsimanga, Daeseleire, Maertens, Diédhiou, Moore, Watt…) op de laatste dag van de transferperiode met Godwin Odibo, Benjamin Boulenger, Koen Persoons nog drie nieuwe spelers binnen. Ook ex-speler Kenneth Schuermans maakte in de zomer de overgang naar OH Leuven. De laatste twee wedstrijden scoorde de ploeg van Van Wijk maar liefst 15 goals met een 7-1 winst tegen titelkandidaat Cercle Brugge en een 8-0 winst in de bekerwedstrijd tegen KFC Turnhout. Het heeft daarmee het beste doelsaldo uit de Proximus Leauge. Onze Kemphanen zijn gewaarschuwd.

Dennis van Wijk startte in de wedstrijd tegen Cercle Brugge met volgend elftal: Gillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Aguemon, Storm (78' Kostovski), Azevedo (63' Hubert), Bagayoko (74' Mertens), Libert, Watt, Maertens.

Verdediger Bagayoko is opgeroepen voor de nationale ploeg van Ivoorkust en mist de wedstrijd.

KVC Westerlo

Nog meer dan 70 punten te verdelen. Met één op negen kan je van een gemiste start spreken maar manager Herman Wijnants reageerde met twee ultieme versterkingen die er toch beloftevol uitzien. Net voor het sluiten van de transferperiode werden Maxime Biset en Christian Osaguona nog binnen gehaald.

Vorige week zagen we een mooie wedstrijd met een 4-0 winst als beloning. Hopelijk kunnen onze Kemphanen deze lijn doortrekken. Iedereen zit namelijk vol ongeduld te wachten op de eerste competitiewinst al zal dat gelet op de tegenstrever een zeer moeilijke opgave worden. Goor, Naessens, H’Maidat en Peffer zaten vorige week in de lappenmand. Hopelijk zijn ze nu voldoende hersteld om de groep mee naar een overwinning te loodsen. Nicolas Rommens is voor twee speeldagen geschorst. Junior Oto’o is opgeroepen voor de nationale ploeg van Gabon. Bonne chance Junior!

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Nathan Verboomen. Assistent-scheidsrechters zijn Tom Dens, Mathias Hillaert en Denis Vanbecelaere. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #wesohl.

Selectie

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Biset, Dewaele, Corstjens, Jaeken, Alessandro, Christensen, Vangeel, Van den Bogaert, Rougkalas

Middenvelders: Annys, Heymans, Osah 

Aanvallers: Osaguona, De Ceulaer, Naessens, Vaesen, Peffer 

Geschiedenis

KVC Westerlo en OH Leuven kwamen elkaar in het verleden nog maar 4 keer tegen. Telkens was dat in de Jupiler Pro League. Geel-blauw kon nog maar één keer winnen. Het speelde één keer gelijk. Als we kijken naar de doelpunten staat het 6 tegen 11 voor OH Leuven.

08.08.15 WES – OHL      3-2         22’ Kostovski 0-1,45’ Apau 1-1,50’ Petkovic 2-1,67’ Gounongbe 3-1,78’ Kostovski 3-2,92’ Asamoah rood.

11.02.12 WES – OHL      1-3         34‘ Iakovenko 0-1, 43‘ Reynaldo 1-1, 60‘ Raymaekers 1-2, 75‘ Remacle 1-3

Ticketinfo

Er zijn nog ruim voldoende tickets beschikbaar voor deze wedstrijd, zowel zit- als staanplaatsen en sfeervak G. Je kan doorlopend online tickets aankopen via https://westerlo.tickethour.be/l2024.

De loketten openen zaterdag om 15.30 uur.