Nieuws

Match preview: ’Direct sterk starten en druk zetten'

11 augustus, 2017

Jens Naessens scoorde vorige week tijdens zijn eerste officiële match voor KVC Westerlo meteen ook zijn eerst officiële goal. Helaas leverde dat geen punten op voor de Kemphanen. Zaterdag tegen AFC Tubize krijgt de groep van Pelic een nieuwe kans op winst.

 

Omdat de openingsmatch van zondag tegen Cercle Brugge wel erg mooi startte toch helaas niets opleverde, wordt de tweede opeenvolgende thuismatch van de Kemphanen al bijzonder belangrijk. Ook T3 Paul Peeters had het vorige week liever anders gezien. ‘Heel zuur dat we die match verliezen, zeker na een goede eerst helft. We komen verdient op voorsprong, maar laten ook veel kansen liggen. Cercle paste zich in de tweede helft dan aan ons aan. Ze brachten Mercier na de rust in. Die maakte dan ook het verschil. Hij was echt de baas op het middenveld. Zelf hebben we een heel jong middenveld, maar onze jonge gasten hebben  zeker niet teleurgesteld. De scheidsrechter  floot flagrant in ons nadeel. Een gelijkspel was zeker verdiend.

Jens Naessens scoorde de eerste goal van het seizoen voor geel-blauw. Natuurlijk kon zijn geluk na zijn doelpunt dan ook niet op. ‘Dat doelpunt gaf me veel vertrouwen. Jammer dat het wel geen punten opleverde. In de voorbereiding had ik ook al wel kunnen scoren, maar dat is toch anders. Goed dat die eerste goal snel gevallen is. Ik heb er gelukkig niet lang op moeten wachten. Mijn doel is nu om elke week te scoren’.

Door de schorsing van Alessandro valt er achteraan weer een naam weg, maar dat is volgens Peeters oplosbaar. ‘Dewaele is nieuw nu. We hebben hem net op tijd binnen gehaald. Hij is heel polyvalent. We kunnen hem op veel posities uitspelen.Dat geeft ons wat ademruimte’: zegt hij.