Nieuws

KVC Westerlo - Cercle Brugge 1-2

7 augustus, 2017

KVC Westerlo start het seizoen met een 1-2 verlies. Helaas geen stunt op de openingsspeeldag. Hoewel de Kemphanen de wedstrijd sterk startten en na een halfuurtje op voorsprong kwamen, werd er in de slotminuten mede omwille van dubieuze beslissingen van de scheidsrechter nog verloren. Een hard verdict, want een gelijkspel zat er zeker in.

 

De afgelopen weken werd er veel geschreven over de kwaliteiten van Westerlo. Vele hadden er geen goed oog op. Maar de ploeg van Pelic bewees het tegendeel. Ze toonden direct hun waarde. De nieuwe T1 kwam toch wel met enkele verassende namen aan de aftrap. Benji De Ceulaer zit zijn schorsing van twee speeldagen nog uit. Maxime Annys was geblesseerd, en Osah Bernardinho raakt niet op tijd speelgerechtigd. Zo kregen enkele “Westelse” jongeren hun kans. KVC Westerlo begon sterk aan de wedstrijd met fris combinatievoetbal. Het eerste halfuur werd Cercle Brugge tegen eigen doel gedrukt. Vincent van Cercle ontsnapte nog aan rood na een tackle met gestrekt been op Wouter Corstjens. Kort voor het halfuur werden de Westelboys beloond voor hun werk met de 1-0 van Naessens. Helaas vergaten ze nog enkele andere open doelkansen af te werken. 1-0 werd dan ook meteen de ruststand.

Na de rust kwam Cercle Brugge via de inbreng van Mercier met extra kwaliteit uit de kleedkamer. Dit zorgde er dan ook voor dat KVC Westerlo al snel wat moest terug zakken. Vincent brak kort na de rust een beloftevolle aanval van Rommens af. Volgens de gehele aanhang van Westerlo een tweede gele kaart, maar dat zag de scheidsrechter niet zo. Na het uur scoorde de ingevallen middenvelder Mercier de 1-1 nadat de scheidsrechter een duidelijke fout op Bertjens niet floot en tegenaanval een doelpunt opleverde. Hoewel beide ploegen op gelijkspel leken af te stevenen, scoorde Mercier in minuut 84’ de winning goal en dit nadat alweer de scheidsrechter verzuimde een overduidelijk hoekschop voor Westerlo toe te kennen waarbij Cercle uit de herneming dus op voorsprong kon komen. Alsof dat nog niet zuur genoeg was voor de Kemphanen, kreeg Alessandro een minuut later ook nog eens een rode kaart voor een tackle op Crysan. Hopelijk komt hij er met een lichte straf vanaf.

Geel-blauw leek dus lange tijd op weg naar de zege, maar moest in het slot dan toch de drie punten afgeven. Niet terecht, maar het is niet anders. Volgende week komt AFC Tubize op bezoek. Hopelijk hebben we dan meer geluk!

KVC Westerlo: Van Langendonck, Oto’o, Rougkalas, Corstjens, Christensen, Rommens, Alessandro, Heymans (71’ Dewaele), Vangeel (92’ H’Maidat), Peffer (55’ Bertjens), Naessens

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Lambot, Vanbelle, Tormin (46’ Mercier), Vincent, Omolo, Cardona (81’ Robail), Crysan (92’ Mexique), Bruno

Gele kaarten: 14’ Vincent, 19’ Vangeel, 85’ Van Langendonck, 85’ Naessens, 92’ Crysan

Rode kaart: 85’ Alessandro

Media