Nieuws

Match preview: "Een goede thuisreputatie opbouwen zal dit seizoen belangrijk zijn"

6 augustus, 2017

Eindelijk is het weer zover. Na 5 maanden zonder officiële wedstrijden starten de Kemphanen er terug aan. Vedran Pelic start de competitie meteen met een topper tegen Cercle Brugge. Oude bekende Wouter Corstjens werd terug gehaald naar ’t Kuipje. 

 

 

"We komen in een reeks terecht waar alles kan, maar dat is voor alle clubs zo".

Vedran Pelic blikt met een goed gevoel terug op de voorbereiding. ‘Conditioneel staan we er goed voor. We hebben een fysiek zware voorbereiding gehad waar zeker hard gewerkt werd. De kern is niet zo groot, dus af en toe was het wel redelijk wat puzzelwerk naar de wedstrijden toe. Ik hoop dan ook nog op één à twee transfers. Je moet ook zien dat de jongens genoeg rust overhouden. Ik ben tevreden dat we zonder kwetsuren uit de voorbereiding gekomen.’ De coach weet wel dat het een moeilijk seizoen zal worden. ‘We komen in een reeks terecht waar alles kan, maar dat is voor alle clubs zo. Het is moeilijk om te voorspellen wat we dit seizoen kunnen bereiken. Elke week zullen we ons uiterste best doen om resultaat te halen’. Ook onze nieuwe aanwinst Wouter  Corstjens denkt hier zo over. Hij vertelde ons dat de hele groep er volledig voor wil gaan, maar natuurlijk wil bijna elke club in 1B dat.

Hoewel het toch wel een jonge groep is, ziet onze nieuwe T1 hier niet direct een probleem in. ‘Als ik nu Dewaele erbij reken dan heb ik 11 spelers rond de 21 jaar. Dat is de helft van mijn kern. Een jonge kern met een paar ervaren spelers. Dat jeugdige enthousiasme brengt natuurlijk wat extra mee. Ze staan aan het begin van hun carrière, waarin ze nog veel kunnen bereiken. Ze zullen zeker hun kans krijgen dit jaar’, vertelde hij ons.

De match tegen Cercle Brugge zal volgens Wouter dan ook niet makkelijk zijn, maar hij heeft er alle vertrouwen in. ‘De eerste wedstrijd is altijd onbekend. Zeker nu we spelen tegen een club met heel wat nieuwe spelers. Er zitten slechts enkele Belgen in hun kern. We hebben al wel een videoanalyse en een tactische bespreking gekregen, maar dat is toch nog anders. Ik heb vertrouwen in ons thuisvoordeel. Een goede thuisreputatie opbouwen zal dit seizoen belangrijk zijn. Vanaf het begin sterk starten dus’. Volgens trainer Pelic is het niet meteen slecht dat we tegen Cercle Brugge beginnen. ’19  nieuwe kwaliteitsvolle transfers bij Cercle is zeker niet niks. Maar ze hebben zo ook veel nieuwe spelers die ook aan elkaar moeten wennen’.

Wouter Corstjens is zeker blij om terug te zijn. ‘De draad had ik snel terug opgepikt. Het is een goede groep met een goede sfeer. Natuurlijk is het wel een jonge kern, dus wordt er een beetje naar de oudere, ervaren spelers gekeken. Wij trekken die jongen gasten mee. In dit jeugdige enthousiasme maken ze soms nog fouten. Daar moeten we hen in helpen. De trainer ligt mij zeker. Het was een goede voorbereiding. Voor hem was het ook nieuw en ik heb alvast een goed gevoel bij hem’.

Net zoals veel spelers, heeft ook Wouter Corstjens een vast ritueel voor een wedstrijd. ‘Meestal juist voor de aftrap als we het veld opkomen en iedereen naar zijn positie gaat, loop ik even een versnelling waarna ik snel in de lucht spring. Niet dat ik denk dat ik een slechte wedstrijd ga spelen als ik het niet doe, maar het is toch een gewoonte om klaar te staan’.

Dat hopen wij allemaal.

Veel succes  jongens!