Nieuws

KVC Westerlo - YR KV Mechelen 0-6

16 juli, 2017

De Kemphanen hebben hun eerste en enige thuiswedstrijd van hun voorbereidingscampagne met 0-6 verloren van KV Mechelen. Na 45 minuten stonden de bezoekers al 0-5 voor. De eerste test met het oog op de competitie ging zo toch wel de mist in.

Vedran Pelic bracht voor deze eerste test opnieuw de drie testspelers aan de aftrap. De overige namen leken die al van het voorlopige type-elftal te zijn, met Peffer voorin en Naessens vanop rechts. De wedstrijd was echter nog geen vijf minuten bezig wanneer de Kemphanen al achter de feiten moesten aanhollen. Rommens speelde slecht in en Mechelen kon optimaal profiteren. Drazic werd aangespeeld en die plaatste de bal simpel in de verste hoek (0-1). Meteen daarna werd een nieuwe slechte pas bijna opnieuw afgestraft. De vrije trap die volgde op de fout werd maar net naast gemikt door Vitas. Westel kon reageren na een knappe aanval waarbij Peffer in de ruimte dook die Christensen en Osah creëerden. De ex-Kakker zocht naar zijn goede voet en zijn afgeweken schot belandde op het dak van de Mechelse kooi.

Enkele minuten later stond het echter 0-2. Claes wurmde zich voorbij Durwael en uiteindelijk raakte de bal tot bij Rits. Ook de blonde middenvelder vond vervolgens makkelijk de verste hoek. De Kemphanen waren aangeslagen en Claes miste nog een open kans. De volgende ging er dan weer wel in. Drazic haakte af en kaatste perfect in de loop van Claes. Die legde breed op Croizet en de Fransman trapte de 0-3 tegen de touwen. Filipovic mikte nadien nog op de lat vanaf bijna 30 meter. Osah kon nog wel eens zorgen voor een lichtpuntje bij blauw-geel met een fraaie actie plus trap, maar Mechelen breidde de score toch weer uit. Annys haakte Croizet en de bal ging op de stip. Drazic twijfelde niet en schoot de 0-4 binnen. Maar nog was het niet over. De druk van Christensen en Annys op het middenveld kwam telkens te laat waardoor Matthys door de verdediging kon snijden. Ook zijn schot scheerde schuin langs de benen van Van Langendonck (0-5).

Het eerste kwartier van de tweede helft bleef Mechelen op hun elan doorgaan. Een scherpe voorzet werd door Bandé nog tegen de paal gegleden, maar wanneer diezelfde Burkinees eerder op een lange bal was dan Van Langendonck had hij maar breed te leggen op Pedersen. De teruggekeerde Deen legde de latere eindstand vast. Bandé kon nadien nog bijna profiteren van een slecht weggewerkte bal van de Westelse goalie. H’Maidat krulde nog een vrije trap in het zijnet en vijf minuten voor tijd gleed de Nederlander nog soepel langs enkele Mechelse benen alvorens Heymans in scoringspositie te zetten. Het schot belandde echter in de handen van Coosemans en daar bleef het ook bij.

De Kemphanen hadden ongetwijfeld meer verwacht van deze wedstrijd. Het is duidelijk dat trainer Pelic nog aardig wat werk heeft de laatste drie weken. Woensdag volgt de wedstrijd tegen Sint-Truiden op de terreinen van K. Herk FC.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Durwael (46’ Oto’o), Rougkalas, Corstjens, Christensen (74’ Alessandro), Camara (46’ Jaeken), Annys (85’ Vangeel), Rommens (69’ Heymans), Naessens (74’ Bertjens), Osah, Peffer (69’ H’Maidat)

YR KV Mechelen: Coosemans, Rherras (46’ Zeroual), Vitas (71’ Smolders), Cocalic (71’ De Bie), De Witte (62’ Cobbaut), Claes (62’ Kawaya), Rits (46’ Jubitana), Filipovic (71’ Ninis), Matthys (46’ Bandé), Croizet, Drazic (46’ Pedersen)

Doelpunten: 4’ Drazic (0-1), 10’ Rits (0-2), 20’ Croizet (0-3), 40’ Drazic (p. 0-4), 42’ Matthys (0-5), 58’ Pedersen (0-6)

Gele kaarten: 52’ Croizet