Nieuws

KFC Houtvenne - KVC Westerlo 0-3

12 juli, 2017

De Kemphanen wisten de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ook naar hun hand te zetten. Met een 0-3 overwinning wonnen ze toch op een vlotte wijze van KFC Houtvenne. Naessens, Osah en Bertjens zorgden voor de goals.

Trainer Pelic begon in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Koersel in een 4-3-3 opstelling. Dat loonde vrijwel meteen, want Westel kwam al na enkele minuten in de wedstrijd op voorsprong. Een counter werd opgezet door Durwael en Hing-Glover en vervolgens werd Naessens goed diep gestuurd. Die kon schuin op ex-Kemphaan Bart Deelkens af en de aanvaller schoof de bal onder de doelman tegen de netten, 0-1. Testers Osah en Camara lieten zich in de komende minuten positief opvallen. De eerste wisselde knappe acties af met mislukte dribbels. De tweede rukte vanuit de as van het veld op tot aan de achterlijn en bracht voor, maar het schot van Naessens werd afgeblokt. Eén van die vinnige acties van Osah leidde zelfs tot een onverwacht schot uit een moeilijke hoek op de lat.

De 0-2 kwam uiteindelijk ook van de voet van de Ghanees. Heymans werd vrijgespeeld in het middenveld en de man uit Retie draaide knap door en gaf een perfecte steekpas in de loop van Osah. Die had de bal maar naast de doelman te plaatsen. Goor en Heymans kregen ook nog hun kansje, maar de derde goal viel niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft liet Peffer zich opnieuw opmerken. Hij kapte zich vrij en dribbelde langs de baklijn op een identieke manier zoals hij scoorde tegen Koersel. Deze keer kon de doelman de bal wel weg boksen. Houtvenne kon de hele wedstrijd amper tot niet uitbreken. Eén kans werd afgeblokt door Jaeken. Rommens vond na een corner Annys, die voorlangs knikte, en Bertjens, die het leer wel in doel wist te verlengen, 0-3. De Kemphanen wonnen zo opnieuw op het veld van Houtvenne en werken verder naar de oefenwedstrijd in ’t Kuipje tegen KV Mechelen, zondag om 16.00u. Tot dan!

KVC Westerlo: Verbist, Durwael (65’ Oto’o), Rougkalas (65’ Alessandro), Corstjens (65’ Vangeel), Christensen (46’ Jaeken), Camara (65’ Lokando), Goor (46’ Annys), Heymans (46’ H’Maidat, 83’ Vaesen), Hing-Glover (46’ Rommens), Osah (46’ Bertjens), Naessens (46’ Peffer).

Goals: 6’ Naessens (0-1), 36’ Osah (0-2), Bertjens (0-3)