Nieuws

Rougkalas voorgesteld: "KVC Westerlo heeft me al aangenaam verrast"

7 juli, 2017

Vorige week werd de transfer van Konstantinos Rougkalas al aangekondigd. Deze week zette de 23-jarige Griek uiteindelijk zijn krabbel onder een contract van twee seizoenen. “De club werkt heel professioneel, alles is hier nog beter dan ik me had voorgesteld”, aldus Rougkalas.

KOSTAS ROUGKALAS: “IK ZAL AL WEDSTRIJDEN UIT 1B EN HET NIVEAU IS HOOG”

De naam van Rougkalas doet bij sommige fans wellicht een belletje rinkelen. Twee jaar geleden zorgde hij mee voor het 5-1 verlies van de Kemphanen op het veld van zijn toenmalige club OH Leuven. Die periode was hij een vaste waarde in het elftal, maar ondanks die riante overwinning belandde hij de volgende wedstrijden op de bank. “Die wedstrijd was de tweede onder de nieuwe coach, Emilio Ferrera. Ik speelde een heel goede wedstrijd, maar nadien koos de trainer toch voor de nieuwe centrale verdediger die op zijn aandringen naar de club kwam”, begint de Griek zijn verhaal. De periode na Leuven bracht hem terug naar de andere kant van Europa. “Ik kreeg na dat seizoen een aanbod van Dinamo Boekarest, maar een finaal document dat Leuven in orde moest brengen kwam te laat waardoor ik na de transferdeadline een tijdje zonder club zat. Nadien was er nog wel interesse uit Israël, maar ik zag het niet zitten om naar daar te verhuizen”, vervolgt Rougkalas. “Uiteindelijk tekende ik in januari terug in Roemenië om die club, ASA Tirgu Mures, van degradatie te behoeden. Dat lukte uiteindelijk niet en vanaf april verkoos de club enkel eigen jongeren op te stellen”, sluit hij de blik op zijn carrière tot dan af.

De Kemphanen pikten hem dus terug op in Zuid-Europa. De centrale verdediger, die ook als rechtsachter of verdedigende middenvelder uit de voeten kan, is zichtbaar opgetogen. “Ik hou van het Belgische voetbal en de fans in dit land, van de mensen hier in het algemeen. In België heb ik echt het gevoel dat ik me alleen moet focussen op het voetbal. Daardoor kan ik beter presteren en kan ik me tonen aan de fans van KVC Westerlo. Mijn aankomst hier heeft me trouwens aangenaam verrast. Het is een heel professionele club die me perfect opgevangen heeft, van het aanbieden van een appartement tot mijn auto en de trainingen. Alles is nog beter dan ik het me had voorgesteld”, stoeft Rougkalas. Het Belgische voetbal kent hij dus al, hoewel hij nu een reeks lager zal uitkomen. “Vorig seizoen zag ik al wedstrijden uit 1B en ik kan je zeggen dat er niet veel verschil is tussen beide reeksen. Door deze competitie met 8 teams is het niveau zeker gestegen. Aan ons om de concurrentie te verslaan”, sluit hij af.

Rougkalas zal spelen met het rugnummer 44. Καλωσόρισμα Kostas!