Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - YR KV Mechelen

14 juli, 2017

De Kemphanen spelen zondag hun eerste en enige thuiswedstrijd in de voorbereidingscampagne. Om 16.00u wordt het startsein gegeven van de oefenpartij tegen YR KV Mechelen. Wellicht de laatste kans voor testers Durwael, Camara en Osah om zich te tonen aan trainer Vedran Pelic.

KV Mechelen kwam vorig seizoen één punt te kort om zich te kwalificeren voor Play-Off 1. Al enkele seizoenen trachten de Maneblussers deze doelstelling te behalen, maar tot dusver zijn ze er nog niet dichter bij geweest dan 'bijna'. De club toont echter wel een gestage groeicurve dankzij het vernieuwde stadion en de recente transferrecords. Zo haalden ze Schoofs (Gent), Kolovos (Olympiakos, definitief), Pedersen (Oostende), Kawaya (Anderlecht), El Messaoudi (Lierse, definitief), Bandé (Salitas), Drazic (Vozdovac) en Rherras (vrij) al naar het AFAS Stadion. Vanlerberghe (Club Brugge), Chen (vrij), Jaadi & Corryn (Antwerp), Osaguona (vrij), Schouterden & Verdier (Eupen) verlieten dan weer de club, net als huidige Westelspelers Jens Naessens en Jordy Peffer. Ook Laurens Paulussen en Jeff Callebaut kregen te horen dat ze andere oorden mochten opzoeken. Trainer Achter de Kazerne is nog steeds Yannick Ferrera.

Vedran Pelic kon met Durwael, Camara, Osah en Hing-Glover in Houtvenne vier testspelers aan het werk zien. De Amerikaan werd al doorgestuurd, de andere drie spelers krijgen tegen Mechelen normaal een laatste kans om onze coach te overtuigen van hun meerwaarde voor de club. Deze wedstrijd is meteen ook de eerste tegen een profteam, wat voor Westel de eerste kleine test is met het oog op de competitiestart op 6 augustus. Voor De Ceulaer komt de wedstrijd nog te vroeg, hij drijft het ritme verder op op het trainingsveld. Jeroen Goor viel vanochtend op training uit met een contractuur in de hamstrings. De jonge middenvelder valt dus nog uit de selectie.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Corstjens, Jaeken, Alessandro, Christensen, Vangeel, Oto'o, Rougkalas, Durwael

Middenvelders: H'Maidat, Annys, Heymans, Lokando, Rommens, Camara, Osah

Aanvallers: Bertjens, Naessens, Peffer, Vaesen

TICKETPRIJS
 TYPE   PRIJS 
 Abonnee KVC Westerlo   GRATIS
 Abonnee KV Mechelen  GRATIS
 Volwassene  € 10
 - 16 jaar  € 5
 - 12 jaar  GRATIS