Nieuws

Corstjens eerste aanwinst: "Deze club heeft een speciale betekenis"

15 mei, 2017

KVC Westerlo kondigt met Wouter Corstjens haar eerste transfer aan voor het volgende seizoen. De 30-jarige verdediger komt over van Lommel United en keert voor de tweede keer terug naar ’t Kuipje. “Deze club heeft een speciale betekenis voor mij."

WOUTER CORSTJENS: "MIJN BESTE JAREN ALS VOETBALLER ZIJN NU"

Wouter Corstjens verliet in 2015 de vaderlandse competitie voor een avontuur in Griekenland. Bij Panetolikos, een Griekse eersteklasser, kwam hij echter niet veel aan spelen toe. “Onze Portugese trainer werd na zes wedstrijden vervangen door een Griekse coach. Na die trainerswissel belandde ik op de bank aangezien hij centraal in de defensie enkel spelers wilde die Grieks spraken”, verklaart Corstjens.

Lommel United verloste hem uit die situatie. De tweede helft van vorig seizoen bracht hij in Limburg door. Hoewel de club degradeerde uit het profvoetbal houdt Corstjens nog een goed gevoel over aan die passage. “Toen ik aankwam was Lommel al afgeschreven. Maar op het einde van het seizoen hebben we twee kansen gehad om ons nog te redden. Aan die remonte heb ik toch wel een belangrijke bijdrage geleverd. Het deed deugd om mezelf opnieuw in de kijker te spelen in België”, zegt hij. Wegens een gebrek aan frisheid konden ze volgens hem de klus uiteindelijk toch niet klaren.

Zijn prestaties bij de Limburgers gingen niet onopgemerkt voorbij. Ondanks enkele aanbiedingen koos Corstjens toch voor een tweede terugkeer naar de Kemphanen. “Ik heb altijd goede contacten gehouden met de club. KVC Westerlo heeft toch een speciale betekenis voor mij aangezien ze me lanceerden op het hoogste niveau. Daarom was hun aanbod heel verleidelijk”, gaat hij verder.

Met een hoop extra ervaring in de rugzak speelt hij dus volgend seizoen terug in de Parel der Kempen. “Mijn beste jaren als voetballer zijn nu, zeker als centrale verdediger. Door kennis te hebben gemaakt met een topclub (KAA Gent, red.) en de ervaring in het buitenland ben ik een betere voetballer geworden. Dat wil ik volgend seizoen laten zien om de club opnieuw aan de promotie te helpen”, sluit Corstjens af. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Welkom Wouter!