Nieuws

5e editie Michiel Nys Cup wederom succesvol

9 mei, 2017

De Westelse G-voetbalwerking beleefde afgelopen weekend opnieuw haar jaarlijks hoogtepunt. Zondagvoor- en namiddag boden de Westelse terreinen aan meer dan 500 G-voetballers met een verstandelijke handicap voor het vijfde jaar op rij een onvergetelijke ervaring. Ook de tweede editie van de Westel Magic Run, die gelijktijdig plaatsvond, werd een succes. 

Het tornooi werd vijf jaar geleden opgericht ter nagedachtenis van Michiel Nys, medeoprichter van het Westelse G-voetbal en de drijvende kracht tijdens de beginjaren. In maart 2013 verloor hij de strijd tegen een kwaadaardige tumor. Aan zijn tornooi namen dit jaar 55 ploegen deel uit de verschillende streken van Vlaanderen en zelfs uit Nederland. In de voormiddag speelden de kids, teens & niveau 4. In de namiddag kwamen de jongeren en volwassenen van niveau 1, 2 en 3 aan bod.

“Het hoofddoel is natuurlijk om al deze G-voetballers een onvergetelijke dag aan te bieden”, zegt organisator Gertjan Van Gorp, “Daarnaast willen we ook het G-voetbal in de kijker plaatsen aangezien het voor veel mensen nog een onbekende wereld is. Met veel lachende gezichten bij de deelnemers en meer dan duizend bezoekers, waaronder ook mensen die geen directe link met G-sport hebben, zijn we daar dit jaar toch weer in geslaagd. Als organisator ben ik dus zeker tevreden.”

Ook de Westel Magic Run werd een groot succes. Deze loopwedstrijd door de weiden en bossen rond ’t Kuipje en met aankomst in het stadion mocht maar liefst rekenen op een verdriedubbeling van het aantal deelnemers. De gelijktijdige organisatie van beide events is ook bedoeld om sporters zonder handicap kennis te laten maken met sporters mét handicap.

De uitslag van de Westel Magic run kan je terugvinden in bijlage. Foto’s van het event volgen later.

Media