Nieuws

KVC Westerlo - KRC Genk 0-4

13 maart, 2017

Eén zege. Dat was wat KVC Westerlo nog nodig had om zich te handhaven. De voorspelling van Jacky Mathijssen begin februari bleek de juiste. Het lukte de Kemphanen echter niet meer. Door het 0-4 verlies tegen KRC Genk en de zege van Mouscron zakt Westel terug naar 1B.

Jacky Mathijssen behield het vertrouwen in de groep die vorig weekend het spel domineerde in Zulte Waregem. Dus opnieuw met een vijfmansdefensie en het duo De Ceulaer-Ganvoula vooraan. Albert Stuivenberg wilde verder bouwen op de zege in de Europa League. Enkel Schrijvers bleef op de bank voor Buffel.

AL NA DIK VIJF MINUTEN OP ACHTERSTAND

In een bom- en sfeervol Kuipje gaan de Kemphanen goed van start. Onder impuls van de fans krijgen Annys en Ganvoula de eerste kansen. Na dik vijf minuten keert de situatie echter meteen. Schuermans laat zich in de luren leggen door Buffel en de aanvoerder krijgt een vrije trap op de rand van de baklijn. Pozuelo laat de mogelijkheid niet liggen en de Spanjaard schildert de bal perfect op het hoofd van Samatta (0-1). Westel probeert de rug te rechten waardoor Ryan de volgende minuten enkele keren zijn waarde kan laten zien. Heylen splijt met een strakke lange bal de Limburgse verdediging helemaal open. De Ceulaer komt oog in oog met de Australiër. De doelman wint het gevecht en blokt het schot uit doel.

Diezelfde De Ceulaer krijgt even later een trap in de buik van Colley. Na verzorging naast de lijn komt de aanvaller terug in het veld, maar even later zal hij toch geblesseerd het veld moeten verlaten. In de tussentijd stuurt Berge de bal in de rug van Christensen naar Boëtius. De Nederlander mist zijn voorzet, maar de bal caprioleert over Van Langendonck richting doel. Buffel en Schuermans strijden nog om de bal, maar de Genkse kapitein krijgt de bal toch over de lijn (0-2).

Na de 0-2 wisselt Mathijssen naast De Ceulaer ook Schuermans. Met Acolatse en Strandberg tussen de lijnen zet Westel alles op alles. Twee minuten later trapt Trezeguet Mouscron aan de andere kant van het land op voorsprong. De donkere wolken beginnen stilaan over ’t Kuipje te glijden. Pozuelo draait net voor rust nog een bal op de kruising.

LAATSTE 45 MINUTEN VAN HET SEIZOEN

De Kemphanen komen met nieuwe moed uit de kleedkamer. Strandberg knikt een hoekschop van Rommens op de lat. Op hetzelfde moment valt in Kortrijk echter de 0-2 na een wel zeer knullig doelpunt en dan lijkt het definitief over voor Westel. Het ziet er ook niet naar uit dat KVK die achterstand nog zal ophalen. In ’t Kuipje denkt Genk door de gelijke stand van Charleroi in Lokeren nog aan Play-Off 1 en de Limburgers blijven kansen creëren. Colley kopt helemaal vrij de 0-3 tegen de touwen na een hoekschop van Malinovskiy.

Na een overtreding van Hyland op het midden van het terrein stuurt ref Vertenten de middenvelder naar de douches. De fans zingen hem luidkeels toe, want dit lijkt het afscheid van één van de beste spelers van het seizoen in ’t Kuipje. Malinovskiy legt net voor affluiten de 0-4 eindstand vast. Net als afgelopen donderdag in de Europa League krult de Oekraïner een vrije trap rechtstreeks in doel.

De Kemphanen sluiten het seizoen dus af op de 16e plaats en degraderen na een seizoen van vallen en opstaan naar 1B. Zeer frustrerend, vorig weekend stonden ze op één actie van de redding, maar het heeft niet mogen zijn.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Heylen, Schuermans (32’ Strandberg), Daems, Christensen, Hyland, Annys, Rommens, De Ceulaer (32’ Acolatse), Ganvoula.

KRC Genk: Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen (46’ Walsh), Berge, Pozuelo (73’ Naranjo), Malinovskiy, Buffel (80’ Trossard), Boëtius, Samatta.

Doelpunten: 7’ Samatta (0-1), 27’ Buffel (0-2), 62’ Colley (0-3), 90’ Malinovskiy (0-4)

Gele kaarten: 6’ Schuermans, 34’ Pozuelo, 65’ Van Langendonck, 85’ Berge, 90’ Rommens

Rode kaart: 65’ Hyland