Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - KRC Genk

12 maart, 2017

Allesbeslissend. Dat is de wedstrijd van zondagnamiddag tegen KRC Genk. Om 14.30u start het einde van de reddingsoperatie van de Kemphanen. Een kleine twee uur later weten we of KVC Westerlo ook volgend seizoen in Eerste Klasse voetbalt.

KRC GENK

De Genkenaars kwalificeerden zich vorig jaar via Play-Off 1 voor de Europa League. Ook dit seizoen is dat het doel van de club. Ze beginnen het seizoen met 10/15, maar dan gaat het lichtjes bergaf. Na het verlies tegen Standard op de zesde speeldag geraakt KRC Genk, ondanks hun frisse voetbal, niet meer in de top zes. Het verlies in Zulte Waregem betekent vervolgens het einde van Peter Maes als trainer in de Luminus Arena. De Nederlander Albert Stuivenberg maakt net voor de jaarwisseling zijn opwachting in het trainershok. Dit weekend hebben ze nog een waterkans op kwalificatie voor Play-Off 1, maar ze zijn afhankelijk van de resultaten in de andere wedstrijden. Buitenshuis kon Genk nog maar 3 keer winnen, ze verloren daarentegen al 8 keer op vreemde bodem. Met 12 gemaakte goals doet enkel STVV minder goed op verplaatsing. Hun laatste wedstrijd in competitie wonnen de Limburgers thuis tegen Club Brugge met 2-1, na twee goals van Samatta en één van Izquierdo. In de Europa League veegden ze donderdag KAA Gent van de mat met 2-5.

Albert Stuivenberg koos in die laatste competitiewedstrijd voor de volgende opstelling: Ryan, Castagne, Brabec, Colley, Uronen, Berge, Pozuelo, Malinovskiy, Boëtius (81' Heynen), Schrijvers (90' Buffel), Samatta (85' Naranjo).

In het tussenseizoen verloren de Limburgers met Ndidi en Bailey twee toptalenten. Met Schrijvers (Beveren), Zebli (Perugia), Berge (Valerenga), Naranjo (Celta), Ryan (Valencia) en Boëtius (Basel) trokken ze wel een resem nieuwe krachten aan. De Genkse topschutter is Nikolaos Karelis (9 goals in 18 westrijden), maar die is geblesseerd. Zijn vervanger, Aly Samatta, heeft er ook al 9 in het mandje gelegd. Ook Schrijvers doet het aardig met 6 goals, waarvan hij er weliswaar 5 bij Waasland-Beveren maakte. In Limburg gaf hij ook al 2 assists, wat zijn totaal op 9 brengt. Draaischijf Pozuelo speelt ook een dijk van een seizoen: 6 goals, 8 assists. Karelis, Bizot, Dewaest, Susic en Vanzeir liggen nog in de lappenmand. Thomas Buffel riskeert een schorsing bij een volgende gele kaart.

KVC WESTERLO

Voor het tweede jaar op rij beslist competitiewedstrijd nummer 30 over degradatie. Vorig jaar moesten de Kemphanen winnen en rekenen op een misstap van OHL. Dit seizoen moet de prestatie minstens even goed zijn als Mouscron, dat in Kortrijk speelt. Hopelijk zien we na de wedstrijd dezelfde taferelen als vorig jaar tegen Waasland-Beveren. Voor Nicolas Rommens wordt het zijn 50e wedstrijd voor de club. Leuk extraatje: bij een overwinning hebben alle abonnees recht op een gratis BigMac bij onze partner McDonald's Geel (geldig t.e.m. 19/3/17).

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Bart Vertenten. Assistent-scheidsrechters zijn Rien Vanyzere, Jimmy Cremers en Lothar D'Hondt. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #wesgnk

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Apau, Daems, Schuermans, Christensen, Ruyssen, Heylen, Miletic

Middenvelders: Henkens, Annys, Hyland, Rommens, Buyens

Aanvallers: Acolatse, De Ceulaer, Ganvoula, Strandberg

GESCHIEDENIS

KVC Westerlo speelde thuis al 18 keer tegen KRC Genk. De onderlinge confrontaties zijn perfect in evenwicht. Elke ploeg won 5 keer, 8 keer werd het een draw. Westerlo scoorde 25 goals, Genk maakte er 23.

11.12.15      WES - GNK      0-0

13.02.15      WES - GNK      1-2   1' Buffel (0-1), 69' Koffi (1-1), 89' Kara (1-2)

18.03.12      WES - GNK      3-2   3' De Petter (1-0), 4' Reynaldo (2-0), 14' Goor (3-0), 38' Barda (3-1), 52' Camus (3-2)

05.11.10      WES - GNK      1-1   38' Dekelver (1-0), 47' Barda (1-1)

07.05.10      WES - GNK      0-3   4' João Carlos (0-1), 71' Buffel (0-2), 81' Ogunjimi (0-3)

TICKETINFO

Alle tickets zijn UITVERKOCHT!

MATCHBAL

Geysen draagt al meer dan 25 jaar zorg voor haar techniekers. Waardoor zij, met passie voor techniek én honger naar een gesmaakt resultaat, hun klanten in de watten kunnen leggen. Heeft u een tijdelijk te kort aan technisch personeel? Een dringende storing? Een project of preventief onderhoud...mechanisch, elektrisch, hydraulisch, pneumatisch... Meer dan 130 werknemers over 4 vestigingen verspreid staan graag voor je klaar en dit 24 u per dag en 7 dagen per week!