Nieuws

SV Zulte Waregem – KVC Westerlo 2-2

4 maart, 2017

SV Zulte Waregem – KVC Westerlo 2-2 PhotoNews

Negentig minuten lang leek KVC Westerlo op het veld van Zulte Waregem op weg naar het behoud, maar diep in de blessuretijd kwam de thuisploeg toch nog langszij. Door de zege van Mouscron tegen Standard is het behoud voor de Kemphanen dan toch nog niet zeker. Het zal volgende week op eigen veld moeten gebeuren tegen KRC Genk.

Wie de wedstrijd van vanavond heeft gezien, kan het moeilijk geloven, maar Westerlo moet volgende week nog vechten voor het behoud. Negentig minuten lang waren onze Kemphanen de betere van Zulte Waregem. De redding leek een feit. Tot Sander Coopman de thuisploeg in minuut 93 uit het niets toch nog langszij bracht. Ongelooflijk, maar waar. Beleef mee het relaas van een pijnlijk avondje nagelbijten in het Regenboogstadion.

OPDOFFER VLAK VOOR RUST

Voor de verplaatsing naar Zulte Waregem had Jacky Mathijssen twee kleine wijzigingen doorgevoerd. Apau en Schuermans verdrongen Acolatse en Miletic naar de bank. Zulte Waregem had dit seizoen nog niet verloren in eigen huis en Ganvoula leek niet meteen geneigd om daar snel verandering in te brengen. We waren nog maar net bezig of Zulteverdediger Severin miskeek zich op de bal. Ganvoula kwam zo plots oog in oog te staan met Sammy Bossut, maar onze spits verkwanselde de grote mogelijkheid. Toch was het een teken aan de wand: Westerlo was het best aan de wedstrijd begonnen en had zijn zaakjes goed onder controle. De beloning zou snel volgen. De Ceulaer zette Severin in de wind en knalde de bal kurkdroog in doel. De Kemphanen konden het behoud op dat moment ruiken, de bijna 500 meegereisde fans begonnen alvast een klein feestje.

Zulte Waregem bleef voor rust te onmondig. De jongens van Francky Dury leken al meer met de bekerfinale van binnen twee weken in het hoofd te zetten. Alleen vergat Westerlo om er een tweede keer van te profiteren. Hyland knalde net over, Annys kwam een teen tekort en Heylen kon een vrije trap van Rommens niet in doel verlengen. Zo bleef het opletten voor de tegentreffer. Eerst claimde Gueye een strafschop na een duwtje van Hyland. Te licht, zo bleek uit de beelden. Vlak voor rust zou de opdoffer dan toch nog volgen. Cordaro plaatste de bal met heel wat meeval in de winkelhaak. De eerste echte kans voor Zulte Waregem was meteen raak. Een bittere pil voor onze Kemphanen zo vlak voor rust, zeker omdat op Le Canonnier ook Moeskroen op voorsprong was gekomen tegen Standard.

VAN DE HEMEL NAAR DE HEL

Ondanks de late tegentreffer had Westerlo vertrouwen geput uit de eerste helft. De Kemphanen begonnen dan ook vol vertrouwen aan de tweede. Annys mikte nog naast, Ganvoula kende meer succes. In de kluts tikte de spits randje buitenspel een vrije trap van Rommens in doel. Westerlo op dat moment, ondanks de voorsprong van Mouscron, opnieuw virtueel gered. En geel-blauw bleef doorgaan. Iets voorbij het uur had De Ceulaer het doelpunt van de zekerheid over de redding aan de voet, maar hij knalde op Bossut. Zo bleef het nagelbijten.

Aan de overkant mocht Schuermans opgelucht ademhalen dat hij geen tweede gele kaart slikte na een fout op Leye. Integendeel, het was Zulte Waregem dat met zijn tienen verder moest. Cordaro vloog veel te hevig in op Christensen en werd door scheidsrechter Van Driessche terecht de rode kaart onder de neus geduwd. Zo begon het er beter en beter uit te zien voor de Kemphanen. De jongens op het veld leken er echter liever de spanning nog een beetje in te houden. Rommens, Ganvoula, De Ceulaer, allemaal kregen ze kansen om de veilige 1-3 op het bord te knallen, maar ze lieten het allemaal na. En dus besloot Mathijssen met nog een kwartier te spelen Acolatse en Standberg het veld op te sturen. Kenden zij dan misschien meer succes? Niet echt. Strandberg leek bij zijn eerste kansje meteen buitenspel te staan, maar de pass kwam van een Zulte-speler en hij mocht toch doorgaan. Acolatse kon echter niet profiteren en trof de paal. Het kwam Westerlo wel heel duur te staan. Diep in blessuretijd was het Coopman die in een rommelige fase voor het doel van Van Langendonck zijn voet tegen de bal kon zetten. Alsnog 2-2. Niet te geloven. Westerlo domineerde de hele wedstrijd, maar mocht dan toch nog niet vieren. Mouscron won van Standard, zodat het nadert tot op twee punten van Westerlo en alles volgende week op de slotspeeldag beslist wordt. Voetbal kan soms ongelofelijk hard zijn.

Geen feestje op de bus, maar een stille aftocht terug naar ‘t Kuipje. Dit hadden onze jongens echt niet verdiend. Dit late gelijkspel zal even aankomen, maar Westerlo heeft vandaag – nog maar eens - getoond dat het thuishoort in eerste klasse. Met dit spel volgt volgende week thuis tegen KRC Genk ongetwijfeld de beloning. Hopelijk bent u er ook bij, voor een herhaling van het scenario van vorig seizoen!!!

SV Zulte Waregem: Bossut, Dalsgaard (76' Bala), Baudry, Severin (23’ Gueye), Hamalainen, Meïté, Coopman, Lepoint (46' Mühren), Kaya, Cordaro, Leye.

KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Heylen, Daems, Schuermans, Christensen, Hyland, Annys (86’ Buyens), Rommens, De Ceulaer (76’ Acolatse), Ganvoula (80’ Strandberg).

Doelpunten: 12’ De Ceulaer (0-1), 44’ Cordaro (1-1), 52’ Ganvoula (1-2), 93’ Coopman (2-2)

Gele kaarten: 22’ Schuermans, 29’ Lepoint

Rode kaart: 69’ Cordaro