Nieuws

Voorbeschouwing KVC Westerlo - Club Brugge

16 februari, 2017

KVC Westerlo trapt vrijdagavond de 27e speeldag op gang. Om 20.30u wordt de aftrap gegeven van de wedstrijd tegen de regerende landskampioen. De Kemphanen willen zo snel mogelijk zekerheid over het behoud.

CLUB BRUGGE

Blauw-zwart wist vorig seizoen voor het eerst in elf jaar nog eens de titel te veroveren in de Jupiler Pro League. Dit seizoen startten ze moeizaam aan de competitie. Uit hun eerste zes wedstrijden wisten ze slechts 7 punten te scoren. Na het verlies op Waasland-Beveren werd echter de kentering in gezet. In de heenwedstrijd won Club met 4-0 van KVC Westerlo. Ondertussen staan de Bruggelingen op kop in de competitie. Op verplaatsing wonnen ze echter nog maar vijf keer. Daarentegen hebben ze met slechts 19 tegendoelpunten de beste defensie van alle teams. Hun laatste wedstrijd verloren ze met 1-0 op het veld van KSC Lokeren OV, na een goal van De Sutter.

Michel Preud'Homme koos in die laatste wedstrijd voor de volgende opstelling: Butelle, Cools (68' Wesley), Engels, Denswil, De Bock, Simons, Vormer, Vanaken, Refaelov (68' Rotariu), Izquierdo, Vossen.

De Bruggelingen waren zoals steeds zeer actief op de halfjaarlijkse transfermarkt. Rotariu (Dinamo Boekarest), Horvath (Molde), Immers (Cardiff), Palacios (Deportivo Cali) en Strandberg (CSKA Moskou) versterkten het team. Die laatste werd meteen uitgeleend aan KVC Westerlo. Ook Mechele, Bruzzese, Bolingoli, Storm en Gedoz zochten andere oorden op. Topschutter is Jelle Vossen met 14 goals. Het overige gevaar komt vooral van Izquierdo (7 goals) en Vormer (6 goals). Qua assists staan ook Vossen en Vormer bovenaan met elk 6 stuks. Vossen, Vormer, Claudemir en Izquierdo riskeren elk een schorsing bij een volgende gele kaart. Toch niet onbelangrijk met de topper tegen Zulte Waregem van volgend weekend in het vooruitzicht. Limbombe, Tomás Pina, Poulain en Van Rhijn zijn nog out met blessures.

KVC WESTERLO

Het einde van de competitie nadert. De Kemphanen hebben nog steeds 4 punten voorsprong op Mouscron en ze hopen die voorsprong ook te behouden na dit weekend. Westel wil dus zo snel mogelijk de nodige overwinning en dus zekerheid over het behoud. Al is dat tegen Club geen makkelijke opdracht. De West-Vlamingen verloren nog maar één keer in 't Kuipje. Voor Filip Daems wordt deze match zijn 50e wedstrijd in het Westel shirt. 

Carlos Strandberg ontbreekt in de selectie wegens een niet te verantwoorden financiële compensatie die betaald dient te worden indien de speler wordt opgesteld in deze wedstrijd.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Jonathan Lardot. Assistent-scheidsrechters zijn Laurent Conotte, Vito Di Vincenzo en Frederik Geldhof. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #wesclu.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Apau, Daems, Mustoe, Schuermans, Christensen, Ruyssen, Heylen, Matthys, Miletic

Middenvelders: Henkens, Nikolic, Hyland, Rommens, Buyens

Aanvallers: Acolatse, Ganvoula

GESCHIEDENIS

Al 17 keer stonden beide teams tegenover elkaar in 't Kuipje. KVC Westerlo kon 1 keer winnen met een 0-1 zege in 1999 na een goal van de huidige T2 Pelic. Club won 12 keer. 4 keer werd het een draw. Westerlo kon 13 keer scoren, terwijl Blauw-Zwart dat al 33 keer deed.

31.10.15      WES - CLU      0-2   23' Diaby (0-1), 34' Claudemir (0-2)

15.03.15      WES - CLU      1-3   13' Oulare (0-1), 26' Izquierdo (0-2), 59' Izquierdo (0-3), 63' Schouterden (1-3)

03.12.11      WES - CLU      0-1   88' Akpala (0-1)

29.08.10      WES - CLU      1-2   2' Vargas (0-1), 62' Vargas (0-2), 73' Brüls (1-2)

20.09.09      WES - CLU      1-4   4' Iakovenko (1-0), 13' Perisic (1-1), 27' Akpala (1-2), 49' Vargas (1-3), 90' Kouemaha (1-4)

TICKETINFO

Alle zitplaatsen zijn reeds uitverkocht voor deze wedstrijd. Onderstaande aantallen zijn nog beschikbaar:

  • Vak O: 200 tickets
  • Vak G: 100 tickets

Het secretariaat is vrijdag geopend van 10.00u tot 14.00u. Nadien wordt beslist of de loketten nog open gaan. Je kan doorlopend online tickets aankopen via https://westerlo.tickethour.be/l2024

MATCHBAL

De matchbal wordt geschonken door Stefan Geerts. Stefan Geerts DecoTeam is een gevestigde waarde in de Kempen. Het schildersbedrijf bestaat reeds 23 jaar en je kan bij hen terecht voor zowel particuliere als professionele schilderwerken. Het decoteam van 12 mensen, maakt van jouw project een prachtige realisatie. Stefan Geerts DecoTeam is JOUW schildersexpert!