Nieuws

R Charleroi SC – KVC Westerlo 2-1

11 februari, 2017

R Charleroi SC – KVC Westerlo 2-1 PhotoNews

Charleroi heeft voor het eerst sinds 2005 op eigen veld weten te winnen van KVC Westerlo. De Kemphanen waren nochtans lange tijd op weg naar een gouden driepunter, maar in een dolle slotfase ging de thuisploeg nog op en over Westerlo. Een te hard verdict voor de jongens van Jacky Mathijssen.

Na de zege van vorige week tegen Sint-Truiden hoopte Westerlo door te gaan op dat elan. Nog één zege hadden onze Kemphanen nodig en dan was het behoud zo goed als zeker, dixit Jacky Mathijssen. Voor onze coach was de verplaatsing naar Mambourg trouwens een terugkeer naar de club waar hij als trainer twee keer actief was: de eerste keer van 2004 tot 2007. Nadien ook nog eens in 2010. Mathijssen verving enkel Apau voor Strandberg.

OPNIEUW ACOLATSE

Van 2005. Zolang was het al geleden dat Westerlo nog had verloren in Charleroi. De Kemphanen waren dus een beetje het zwarte beest van de Karolo’s en die wilden maar al te graag komaf maken met die status. We waren nog geen minuut ver of Charleroi kwam al een eerste keer piepen. Op corner torende Harbaoui boven iedereen uit. Zijn kopbal vloog maar net naast. De thuisploeg bleef komen in die beginfase: Van Langendonck moest al zijn kunnen tonen om een vrije trap van Remacle uit doel te ranselen. Even later was het ook nog opletten voor een voorzet van Boulenger. De linksachter van Charleroi miste die compleet, maar ei zo na waaide het leer nog in doel. Daar kwam Westerlo goed weg.

Na dat flitsende openingskwartier moest Charleroi toch ook even op adem komen. Onze Kemphanen knokten zich beetje bij beetje in de wedstrijd. Eerst door het Waalse gevaar uit te schakelen, het laatste kwartier voor rust ook door zelf speldenprikken uit te delen. Eerst was er een fenomenale raid van Apau op de rechterflank. Diandy kon onze Nederlander alleen maar foutief afstoppen. Het kwam de Charleroi-verdediger op geel te staan. Niet veel later was het de beurt aan Rommens om voor gevaar te zorgen. Zijn schot vloog maar net naast. Westerlo rook bloed en net als vorige week tegen STVV was het Acolatse die toesloeg. Vanop de linkerflank dook de flankaanvaller de zestien in en met een geweldige krul draaide onze Nederlander de bal in de verste hoek achter Penneteau binnen. De meegereisde Westerlofans gingen uit hun dak. Onze Kemphanen met een geweldig gevoel de rust in.

KOPJE-ONDER IN SLOTKWARTIER

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: met een geweldige actie van Acolatse. De doelpuntenmaker dolde met Mata en werd dan tegen de grond gewerkt. Het was typerend voor de avond van Acolatse: alleen foutief was hij af te stoppen. Charleroi, dat nog altijd volop meestrijdt voor Play-off 1, besefte dat het anders moest en Felice Mazzu gooide Bedia het veld op voor de onzichtbare Pollet. Toch was het Westerlo dat het gevaarlijkst bleef. Ganvoula strandde tot twee keer toe op doelman Penneteau.

Met de inbreng van Benavente een dikke twintig minuten voor tijd kreeg Charleroi toch wat meer peper en zout in de ploeg. Op korte tijd speelden de Karolo’s drie goeie mogelijkheden bijeen. Het Westelse schip stond op zinken en een kwartier voor tijd duwde Marcq de boot kopje-onder. De middenvelder was goed mee opgerukt in de zestien, werd goed aangespeeld en duwde de bal onder Van Langendonck in doel. Dan toch die dekselse gelijkmaker. Westerlo was echter niet aangeslagen en amper een halve minuut na de gelijkmaker stonden de Kemphanen bijna opnieuw op voorsprong. Acolatse – wie anders? – zag zijn krul net naast doel verdwijnen. Het zou Westerlo nog duur komen te staan. Vlak voor tijd was het Benavente die de eerste mindere tussenkomst van Van Langendonck meteen genadeloos afstrafte. Na een goede wedstrijd bleef Westerlo dan toch zonder punten achter. Ongelofelijk, maar waar.

Geel-blauw leek lange tijd op weg naar de zege, maar moest in het slot de kelk toch nog tot op de bodem ledigen. Niet terecht, maar het is niet anders. Volgende week wacht er de Kemphanen opnieuw een zware dobber. Dan komt Club Brugge op bezoek in ’t Kuipje. Hopelijk hebben we dan meer geluk.

R Charleroi SC: Penneteau, Marinos (40' Mata), Martos, Dessoleil, Boulenger, Diandy, Marcq, Baby, Pollet (60’ Bedia), Harbaoui, Remacle (68’ Benavente).

KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Miletic, Heylen, Daems, Christensen, Hyland, Rommens, Buyens, Ganvoula (86’ Strandberg),Acolatse (77’ Henkens).

Doelpunten: 40’ Acolatse (0-1), 74’ Marcq (1-1), 87' Benavente (2-1).

Gele kaarten: 22’ Harbaoui, 33’ Diandy, 60’ Acolatse.