Nieuws

Voorbeschouwing R Charleroi SC - KVC Westerlo

10 februari, 2017

KVC Westerlo maakt zaterdagavond om 20.00u de verplaatsing naar R Charleroi SC. Op Mambourg gaan de Kemphanen op zoek naar een bevestiging van de overwinning van vorig weekend. De Karolo's mogen absoluut niet verliezen met het oog op plaatsing voor Play-Off 1.

R CHARLEROI SC

Charleroi slaagde er vorig jaar niet in om Play-Off 1 te halen. Dit jaar is plaatsing voor die eindfase van de competitie opnieuw het doel. Met uitzondering van twee speeldagen stonden ze steeds in de top 6 van het klassement. Ondanks die regelmaat zijn de Karolo's niet het meest spektakelrijke team. Ze scoorden één goal minder dan KVC Westerlo (enkel Lokeren, Beveren en Mouscron scoren nog minder). Daarentegen hebben ze na Club Brugge wel de beste defensie van het land. Op Mambourg haalden ze dit seizoen al 26 op 33. Hun laatste wedstrijd verloren ze op het veld van Club Brugge met 1-0, na een goal van Vossen.

In die laatste wedstrijd koos Felice Mazzu voor de volgende opstelling: Penneteau, Marinos, Martos, Dessoleil, Willems (42' Boulenger), Diandy, Hendrickx, Baby, Benavente (76' Pollet), Bedia (66' Fall), Harbaoui.

In de wintertransferperiode versterkten de Karolo's zich met Remacle (Antwerp) en Harbaoui (Anderlecht). Ninis en Stevance zochten andere oorden op. Topschutter is David Pollet met 6 goals. Nieuwkomer Harbaoui legde er ook al 2 binnen op 4 wedstrijden. Clément Tainmont gaf al 5 beslissende passes. Marcq keerde vorig weekend terug in de selectie. Tainmont was nog geblesseerd, net als Saglik en Willems. Linksachter N'Ganga werd vorig weekend gepasseerd door trainer Mazzu. Bakar viel uiteindelijk af als 19e man. Clinton Mata riskeert een schorsing bij een volgende gele kaart.

KVC WESTERLO

Trainer Mathijssen wil na de overwinning van vorige week nog minstens één keer winnen. Ondanks de sterke thuisreputatie van Charleroi presteerden de Kemphanen de laatste seizoenen goed op Mambourg. Nieuw puntengewin zou een enorme boost geven aan het vertrouwen van de spelers.

Maxime Annys hervatte deze week de groepstrainingen. Voor een selectie is het echter nog te vroeg. De Ceulaer revalideert verder van zijn schouderblessure. Heymans vertoeft nog met de nationale U18 in Gran Canaria. Junior Oto'o zit voor het eerst in de selectie.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Lawrence Visser. Assistent-scheidsrechters zijn Jo De Weirdt, Ruben Wyns en Maxime Smeets. Je kan de wedstrijd live volgen op Twitter via de hashtag #chawes.

SELECTIE

Doelmannen: Van Hout, Verbist, Van Langendonck

Verdedigers: Apau, Daems, Mustoe, Schuermans, Christensen, Ruyssen, Heylen, Oto'o, Matthys, Miletic

Middenvelders: Henkens, Nikolic, Hyland, Rommens, Buyens

Aanvallers: Acolatse, Ganvoula, Strandberg

GESCHIEDENIS

KVC Westerlo speelde al 16 wedstrijden in het Stade du Pays de Charleroi. Daarvan wonnen ze er al 7. Vijf keer werd gelijk gespeeld, vier keer verloren. De Kemphanen scoorden al 23 keer, terwijl ze er 21 tegen kregen.

22.08.15      CHA - WES      0-0

02.08.14      CHA - WES      2-3   7' Fauré (1-0), 27' Kitambala (2-0), 36' Aoulad (2-1), 56' Aoulad (2-2), 64' Gounongbe (2-3)

13.11.10      CHA - WES      0-1   89' Brüls (0-1)

24.10.09      CHA - WES      1-1   72' Iakovenko (0-1), 84' Oulmers (1-1)

18.01.09      CHA - WES      1-2   35' Adams (0-1), 59' Lajour (p. 1-1), 77' Ruiz (1-2)

TICKETINFO

Alle ticketinfo kan je hier terugvinden.

VERTREKUREN SUPPORTERSBUSSEN

't Kuipje: 17.30u

De Potskes: 17.30u

't Meulewiekske: 17.00u

ADRES

Boulevard Zoé Drion 19 in Charleroi