Nieuws

KVC Westerlo - Sint-Truiden VV 1-0

5 februari, 2017

KVC Westerlo - Sint-Truiden VV 1-0 Foto: Leo Brouwers © kvcwesterlo.be

De Kemphanen sloten lachend speeldag 25 af. Ze wonnen met 1-0 van de Kanaries uit Sint-Truiden na een prachtige goal van Elton Acolatse. Westel gaat dus met 4 punten voorsprong op Mouscron het laatste luik van de competitie in.

Jacky Mathijssen koos in vergelijking met de wedstrijd op Waasland-Beveren opnieuw voor meer aanvallende kracht. Strandberg verving zo Henkens waardoor er opnieuw drie aanvallers op het terrein verschenen. Collega-trainer Ivan Leko deed, ondanks de 3-0 overwinning van vorig weekend, hetzelfde. Boli verving Janssens. Verder koos hij op de backs voor Bagayoko en Bolingoli, ten nadele van Dussaut en Cuevas. Valdivia verving de geschorste De Petter.

WEINIG ACADEMISCH VOOR RUST

Sint-Truiden schoot het scherpst uit de startblokken. Tijdens de eerste paar minuten drukten ze Westel terug op eigen helft. In de minuten die daarop volgden wonnen de Kemphanen terrein, maar beide teams stapelden de slechte passes op. Rond het kwartier viel dan toch de eerste kans voor STVV. De Westelse defensie liet te veel ruimte, maar Van Langendonck verkleinde goed zijn hoek. Een lange bal in de rug van die defensie vormde even later nieuw gevaar. Van Langendonck verkleinde de ruimte van Vetokele echter opnieuw.

Terwijl Westel hun counters steeds gefnuikt zag liet Boli de misser van het jaar noteren. Van Langendonck liet de bal uit zijn handen glippen na een voorzet, maar vervolgens schoot de Fransman vanop 2 meter tegen de paal. Geen 0-1 dus. Terwijl het spelpeil verder kabbelde liet Westel rond het halfuur een eerste dreiging noteren. Christensen vond Buyens, maar die kopte het leer net naast de kooi van Pirard. Nadien vond geen van beide teams de ruimte meer, het goede voetbal bleef dan ook achterwege. Het gevolg van een te zacht en glad veld, en van een 4-3-3 tegen een 5-3-2. Rommens draaide nog wel een strakke vrije trap richting Pirard, maar de deviatie van Strandberg ging weer net naast.

ACOLATSE SCHENKT WESTEL HET GOUDEN EI MET DE 3 PUNTEN

De tweede helft startte met een topkans voor STVV. Vetokele devieerde een voorzet vanop de flank richting Boli. De Fransman trapte oog in oog met Van Langendonck op diens voeten. De Westelse fans zetten nadien hun kelen open en dat resulteerde in een prachtige krul van Rommens. Zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising. Onder impuls van de fans wisten de Kemphanen beter en beter de weg naar Pirard te vinden. Buyens verstuurde een loeier na een afvallende bal, maar opnieuw net naast. De topkans volgde echter niet en de storm ging na een tiental minuten terug liggen. Ganvoula trapte nog wel een afvallende bal vanop een tiental meter huizenhoog over.

Stilaan wonnen de Kemphanen toch terug terrein. Wanneer Rommens het spel met een fluwelen toets versnelde kon Acolatse de bal net binnen houden. De Nederlander begon vervolgens aan een ren langs drie oranje hemden, die eindigde in een staalhard schot voorbij Pirard. Eindelijk 1-0! Ivan Leko reageerde met de inbreng van Janssens en Ceballos, maar het mocht niet meer baten. Westel doorstond de laatste tien minuten en hield de gouden drie punten in ’t Kuipje. We gaan dus met een voorsprong van 4 punten op Mouscron naar de laatste vijf confrontaties. EN ALLEMAAL SAMEN!!

KVC Westerlo: Van Langendonck, Miletic, Heylen, Daems, Christensen, Hyland, Rommens, Buyens, Acolatse (90’ Henkens), Strandberg (86’ Schuermans), Ganvoula.

Sint-Truiden VV: Pirard, Bagayoko, Mechele, Fernandes, Kotysch (88’ Ceballos), Bolingoli, Valdivia (85’ Janssens), Gerkens, Peeters, Boli (59’ Proschwitz), Vetokele.

Doelpunten: 82’ Acolatse (1-0)

Gele kaarten: 56’ Kotysch