Nieuws

Match preview: "Hopen nog twee van de vier thuiswedstrijden te winnen"

5 februari, 2017

Match preview: "Hopen nog twee van de vier thuiswedstrijden te winnen" Foto: Leo Brouwers © kvcwesterlo.be

KVC Westerlo speelt vanavond de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een ploeg uit de rechterkolom. De Kemphanen kunnen dus best winnen, ook om het vooropgestelde doel, 4 op 6, van Mathijssen te behalen. De coach spreidt de spanning echter over alle wedstrijden: “De kalender biedt ons met nog 4 thuiswedstrijden een mooie kans. We moeten vol gaan om er nog minstens één en hopelijk twee te winnen.”

GANVOULA: “OP HET EINDE VAN VORIGE WEEK ZATEN WE ECHT KAPOT”

De Kemphanen kregen een zware week te verduren met drie wedstrijden op zes dagen. Ganvoula getuigt: “De afgelopen dagen waren heel zwaar. Door die snelle opeenvolging van wedstrijden zat ik op het einde van de week echt kapot.” Zijn transfer naar Anderlecht moet hem daarentegen dan weer extra energie gegeven hebben. “Ik ben zeer blij met mijn transfer naar Anderlecht. Ik heb hard gewerkt deze week op training en ik wil me nu nog meer tonen. Maar wees maar zeker, de focus ligt op KVC Westerlo en de redding.”

Met nog zes wedstrijden te gaan komt het einde bijna in zicht. “Van die zes wedstrijden is diegene die er aan komt altijd de belangrijkste. We beseffen allemaal dat we een goede kans krijgen met nog vier resterende thuiswedstrijden. We moeten daar minimum één wedstrijd van winnen en hopelijk twee. Zondag is die eerste kans en die moeten we pakken. Ik vind ons ook in het voordeel, want we spelen in eigen stadion op gras”, verklaart Mathijssen.

Woensdag werd nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Antwerp met het oog op de voorbereiding van de jongens die minder gespeeld hebben. “Iedereen die ik wilde zien heeft zich getoond. Dat was dus goed, want er kunnen snel een paar jongens out zijn met schorsingen of blessures. Op dat moment moet zijn vervanger klaar zijn. Ze hebben allemaal hun job gedaan en me laten zien dat ik op hen kan rekenen”, sluit Mathijssen af.