Nieuws

Voorstelling Marko Nikolic: "Het team zo snel mogelijk aan het behoud helpen"

23 januari, 2017

De overwinning van de Kemphanen op het veld van Mechelen verdient na vorig weekend alle aandacht. Met de smaak van die zege tekende echter vanmiddag met Marko Nikolic de tweede nieuwe speler. De Zweed tekent een contract tot het einde van het seizoen.

MARKO NIKOLIC: “IK BEN EEN NUMMER 10 MET OOG VOOR DE LAATSTE PASS”

Nikolic is zo de tweede Zweedse versterking voor KVC Westerlo. Net als Strandberg maakte hij op 16-jarige leeftijd reeds zijn debuut in de hoogste afdeling bij AIK Solna. “Ik mocht al op zeer jonge leeftijd debuteren in het A-elftal. Ik mocht regelmatig invallen, maar het volgende seizoen kwam ik minder aan spelen toe. Nochtans vond ik dat ik steeds beter werd”, zegt Nikolic. Na een uitleenbeurt aan Syrianska (red., tweede klasse) keerde hij terug naar AIK, waar KVC Westerlo hem kwam halen.

Voor de 19-jarige Zweed wordt het dus zijn eerste stap naar het buitenland. “Het is de eerste keer dat ik mijn familie voor een lange periode verlaat en voor het eerst ben ik volledig op mezelf aangewezen. Het is een mentale test, maar wel één die ik vol goesting aanga”, verklaart Nikolic. De aanwezigheid van Strandberg moet zijn integratie wel vergemakkelijken. “We hebben nog enkele wedstrijden samen gespeeld bij AIK. Het is altijd goed om een vriend rond je te hebben”, zegt hij.

KVC Westerlo omschrijft hij als een grote en familiale club, doelend op de vele jaren in Eerste Klasse. De Zweed is duidelijk goed gebrieft. Hij omschrijft zichzelf als een speler met een oog voor de laatste pass die houdt van verzorgd voetbal. Nikolic is namelijk een nummer 10. Woensdag is hij nog niet speelgerechtigd, “maar ik wil wel zo snel mogelijk spelen om mezelf te blijven ontwikkelen en het team zo snel mogelijk aan het behoud te helpen”, sluit hij af.

Vällkommen Marko!