Heropstart trainingen

Vanmorgen werden de spelers na een deugddoende vakantie weer op de club verwacht voor medische en fysieke tests. De groep die vandaag begon, werd aangevuld met enkele talenten uit de academiewerking door de vele afwezigheden van A-kernspelers met interlandverplichtingen. Daarnaast sloten ook verschillende spelers aan die terugkeerden van hun uitleenperiode.

Morgen, 20 juni, beginnen de veldtrainingen onder leiding van onze nieuwe coach Timmy Simons. Van 5 tot 9 juli trekken onze Kemphanen op trainingskamp naar Zwitserland, waar er twee oefenwedstrijden op de planning staan. Op 6 juli vormt de Zwitserse kampioen Young Boys Bern de sparringpartner van dienst, op 9 juli nemen onze Kemphanen het op tegen Servette Genève.  De voorbereiding wordt traditioneel afgesloten met een laatste oefenpartij op de Open Kuipjes Dag. Daar vormt op zaterdag 20 juli Helmond Sport de laatste graadmeter richting competitiestart. 

De sportieve staff rondom coach Timmy Simons wordt richting het nieuwe seizoen overigens versterkt met physical coach Damien Broothaerts, video-analist Kenny Santy en keeperstrainer Vladan Kujovic. Routiniers Bart Goor en Yoni Buyens blijven aan boord.