100 wedstrijden voor Christian Brüls!

Op dit moment thuis in quarantaine geveld door corona hielden we een afstandsgesprek met Christian Brüls. Brüls speelde tegen Club NXT zijn 100ste officiële wedstrijd en we blikken terug op zijn twee passages bij onze kemphanen.

Proficiat, je hebt het voorbije weekend jouw honderdste officiële wedstrijd voor de kemphanen gespeeld. Je eerste doortocht was in 2010, om dan 9 jaar later terug in ’t Kuipje te belanden. In welke mate is Christian Brüls in al die jaren geëvolueerd als voetballer?

Danku. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik volwassener geworden ben. Niet in alles maar op het veld toch wel. In die 10 jaar heb ik veel kunnen zien hoe het voetbal werkt. Ik heb zowel in positieve als negatieve zin veel geleerd van trainers, spelers en de gehele omkadering die rond voetbal hangt.

Ik heb mooie en minder mooie tijden gekend in al die jaren maar op het veld ben ik nog steeds dezelfde. Ik zal altijd alles geven en het team zo goed mogelijk proberen helpen.

Jouw statistieken zijn ook enorm. 20 doelpunten en 16 assists. Bij welke van de twee geniet je het meest?

Ik geniet pas na de wedstrijd bij een overwinning. Wie de assists of het doelpunt maakt zijn ondergeschikt. Zolang we maar winnen.

Westerlo is momenteel in Turkse handen, wat velen misschien niet weten is dat je op 19-jarige leeftijd een contract tekende bij de Turkse topclub Trabzonspor. Je hebt er wel nooit gespeeld, hoe kwam dit?

Dit was een raar verhaal. Trabzonspor werkte samen met MVV waar ik destijds speelde. Zij hadden het eerste aankooprecht. Op het overige wil ik niet teveel ingaan, dat is gepasseerd. Door de problemen met Trabzonspor en MVV belandde ik opnieuw bij Westerlo.

Wat vind je van de uitspraak “hou Brüls uit de match en zo heb je de kans om te winnen”. Streelt dit jouw ego?

Het is best grappig en leuk om te horen maar ikzelf denk daar niet teveel over na.

Wie heeft je de bijnaam Tintin gegeven?

Dat waren de supporters uit Nederland. Waarom weet ik ook niet 😉

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA