1-1 NA EEN BEWOGEN EINDE

Net voor het halfuur kwamen onze Kemphanen verdiend op voorsprong via een mooi overhoeks schot van Kurt Abrahams. Enkele minuten later stonden de bordjes al terug in evenwicht door een ongelukkige owngoal van onze skipper Maxime Biset. Uiteindelijk werd deze 1-1 score de eindstand na een spannend sloteinde waarin de gemoederen, vooral langs Lokerse kant, hoog opliepen.

In de voorbeschouwing werd het al aangehaald. Een verplaatsing naar Daknam is nooit een lachertje geweest voor ons. Het was zelfs van 2003 geleden dat we nog eens met de volle buit naar huis gingen.
Ook nu zou het weer niet lukken. Coach Glen De Boeck had de week voordien zijn ploeg zwaar zien verliezen en dokterde een nieuw plan uit. Zo posteerde hij zijn twee grootste torens in het middenveld. Zo moesten De Witte en Van Damme daar de duels uitvechten tegen onze lichtgewichten Antunes en Van Eenoo. Aanvankelijk hadden onze Kemphanen daar het iets moeilijker mee, maar gaandeweg kregen we toch meer grip op de wedstrijd. Net voor het halfuur legde Kurt Abrahams de bal terug naar Lukas Van Eenoo. Deze haalde verschroeiend uit met zijn linker, maar Davino Verhulst haalde de bal uit de hoek. Deze kwam in de voeten van Abrahams terecht en met een mooi overhoeks schot in de kruising kon hij de Lokerse doelman verschalken (0-1).
Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Maxime Biset verlengde zeer ongelukkig met zijn hoofd een voorzet vanop de rechterkant in doel. Berke stond en keek ernaar, maar had geen verhaal tegen deze kopbal (1-1).

In de tweede helft werd er weinig ruimte weggegeven. Toch kon Lukas Van Eenoo nog eens aanleggen van ver. Zijn schot spatte echter op de deklat uiteen.Het moment van de wedstrijd viel te noteren in minuut 83. Bij een vrije trap vanop links loste Berke Özer eerst de bal, om hem daarna vast te klemmen. Tijdens deze actie werd de bal echter uit zijn handen getrapt door Diakhate, waardoor de bal weer vrij kwam en cultfiguur Jelle Van Damme met een knappe omhaal de bal in het Westels doel liet verdwijnen (2-1). Ref Vermeiren wees naar het midden, maar gelukkig had zijn grensrechter de bewuste fase beter bekeken. Zo werd het doelpunt terecht afgewezen. De bank van Lokeren was in alle staten en de vier scheidsrechters kregen alle verwensingen om zich heen. Emotie tegen 200% per uur.
De beste kans was nog voor de ingevallen Ambroise Gboho. Davino Verhulst deed echter dat  waarvoor hij tussen de palen staat.

KVC Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Antunes, Van Eenoo, De Schryver, Abrahams (80′ Remmer), Petrov (69′ Gboho), Brüls (87′ Kone)

KSC Lokeren: Verhulst, Tirpan, Filipovic, Ben Harush, De Jonghe, Koike, De Witte, Van Damme, Amano (61′ Said), Beridze (64′ Diakhate), Hajric (78′ Nzinga)

Doelpunten: 27′ Abrahams (0-1), 33′ Biset (eigen doelpunt) (1-1)

Gele kaarten: Van Damme, Tirpan

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA